četvrta profi borba

'Big Sexy' ostao na nogama svih osam rundi, ali pobjeda je pripala našem Filipu Hrgoviću

24.02.2018 u 21:53

Bionic
Reading

Otkad je u rujnu ušao u profesionalne vode, Filip Hrgović odradio je tri meča i sve završio nokautima. Ove subote imao je najteži ispit a suparnik mu je bio 46. boksač svijeta Sean Turner

Filip Hrgović penje se prema svjetskom vrhu i okršajima s najboljim boksačima. Nakon tri odlično odrađena meča, koja je završio nokautom - Raphaela Zumbana Lovea, Pavela Šoura i Toma Littlea, u Nürnergu ga je čekao najveći ispit do sada.

U drugom kutu bio je 48. boksač svijeta, 26-godišnji Irac Sean Turner, koji je do ovog meča imao 13 borbi. Od toga ih je 12 zvaršio pobjedom, a čak osam nokautima.

Iako je imao četiri puta više profi mečeva, 'Big Sexy', kako je nadimak Turneru, ipak je puno manje ime u boksačkom svijetu od Hrgovića.

Jer Hrgović je boksač čije vrijeme tek dolazi i od koga se očekuje puno u boksačkom smislu. U prve dvije Hrgovičeve borbe, mečevi su bili gotovi već u prvoj rudni, dok je u trećem meču pobjedu izborio u četvrtoj rundi.

Filip Hrgović Izvor: Promo fotografije / Autor: #KDLP

Meč je bio dogovren na osam rundi po tri minute.

Hrgović je u prve dvije runde bio bolji, s time što je u drugoj i Irac zadao nekoliko opasnih udaraca. U trećoj rudni Turner je bio još opasniji, ali i ostavljao dojam umornog i iscrpljenog boksača.

Filip Hrgović to je osjetio i u čevrtoj rundi zadao nekoliko krošea koji su dodatno uzdrmali Irca. Ipak, Irac se postavio puno defanzivnije, s rijetkim pokušajima napada.

Na kraju se broba rastegla do posljednje runde, a naš je boksač do pobjede stigao jednoglasnom odlukom sudaca. Dva su suca borbu bodovala s 80:72 za Hrgovića, a treći 79:73 za vlasnika brončanog odličja s OI u Riju. 

Meč je održan u sklopu World Boxing Super Series polufinalnog turnira, a Hrgović će sigurno napredovati s trenutnog 61. mjesta najboljih teškaša.