znakovita poruka

Hrgović puca od samopouzdanja: Već sad bih prebio Joshuu!

30.01.2018 u 09:08

Bionic
Reading

Iako je svjestan da još neko vrijeme neće dobiti priliku boriti se protiv najboljih teškaša svijeta, Filip Hrgović uvjeren je da bi već sada imao odlične izglede pobijediti Anthonyja Joshuu...

Naš 25-godišnji boksač nakon amaterske bronce u Riju vrlo je uspješno započeo svoju profesionalnu karijeru. Treći nokaut u nizu ostvario je prošlog vikenda protiv Britanca Toma Littlea u Rigi pa se s pravom hrvatska javnost pita kada ćemo ga u ringu gledati protiv onih najboljih u teškoj kategoriji.

Filip Hrgović Izvor: Promo fotografije / Autor: #KDLP

'Trenutno sam 60. teškaš svijeta, što je brz napredak u odnosu na tri borbe. Put do titule ovisi o puno okolnosti. Ovisi o sljedećim protivnicima i koji će biti njihov rang, može bit jako brzo, ali i ne mora. Ako izgubim ili se ne daj Bože nešto neplanirano dogodi, svaki poraz te vraća deset koraka unazad. Neki naš plan je da bude brže nego inače zbog mog velikog iskustva u amaterskom boksu, nekih recimo dvije do dvije i pol godine,' izjavio je za Dnevnik Nove TV Filip Hrgović pa se osvrnuo na ono na čemu još treba raditi:

'Imam sigurno prostora za napredak, stalno treba raditi na svim segmentima, kondiciji, tehnici, taktici, psihološkoj pripremi. Boks je takav sport gdje toliko stvari odlučuje o ishodu, ne smije se nikad stati s napretkom, ali zadovoljan sam.'

No, unatoč tome što je još daleko od borbe za svjetsku titulu, Filip je dao samouvjeren odgovor na pitanje kako bi prošao meč s Anthonyjem Joshuom da se sada dogodi:

'Prebio bih ga. Nema dileme.'