ZAGREB SE NADA

Gobac nakon Chamberyja daje otkaz ili nagradu

26.02.2009 u 13:22

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreb Croatia osiguranja u subotu igraju najvažniju utakmicu sezone. Naime, u francuskom Chamberyju moraju pobijediti kako bi ostali u prigodi plasirati se u četvrtfinale. Od istog su protivnika, prije dva tjedna, doživjeli domaći poraz i sada se moraju čupati

Nakon četiri kola drugog kruga rukometne Lige prvaka, igrači Zagreb Croatia osiguranja zauzimaju treće mjesto druge skupine. A to im u ovom trenutku ne odgovara ambicijama. Želja čelnika Zagreba je da se klub plasira minimalno među osam najboljih u Europi, a za ispunjenje njihovih ambicija Zagreb u subotu, s početkom u 17.30, mora pobijediti Chambery.

'Zato i putujemo dva dana ranije, da se dečki naviknu na hotelske krevete, kako poslije ne bi mogli reći da su im bili prekratki ili pretvrdi. Mi u klubu smo napravili sve, a sada je na njima da uloženo opravdaju. Svjesni smo što nas čeka. Čak i toga da možemo izgubiti. Ali klub će i nakon toga postojati, jedino što gledatelji više neće vidjeti utakmice Lige prvaka. U tom slučaju, uslijedit će kazne dečkima, a ako pobijede, u što svi iskreno vjerujemo - stići će dodatne nagrade', obećao je u uvodu presice direktor kluba Bartol Kaleb.

Mnogo izravniji bio je glavni klupski menadžer Zoran Gobac.

'Ovo je za neke igrače presudna utakmica. Mi ćemo nakon posljednje utakmice ovoga kruga, protiv Celja, objaviti transfer listu. Vidim da se igrače ne pritišće po medijima, a to im zato radimo mi u klubu. I nećemo prestati, dok klub ne ostvari što smo planirali. A to je da u četiri godine, prošle su već dvije, barem jednom igramo finale Lige prvaka. Naravno, taj pritisak bit će dijametralan primanjima i zato od najboljih očekujemo najviše. Neće nama mediji stvarati transfer listu, već mi sami, i to prema onome što vidimo na parketu. Samo je teren mjerilo. Iskreno, ja sam uvjeren u to da ćemo pobijediti u Francuskoj i da ćemo nastaviti prema željenome cilju, a to je ove sezone da uđemo minimalno u četvrtfinale. Nažalost, i protiv Chamberyja i protiv Celja imali smo loših trenutaka, dečki su 35 minuta igrali sjajno, a onda 25 minuta u velikoj nedisciplini. I umjesto da u Chambery idemo na izlet, moramo se čupati. Klub je među najbolje posloženima u Europi i zato s pravom očekujemo da i igrači budu na tom nivou', zaključio je Zoran Gobac, prvi čovjek kluba.