kako spasiti klub?

Glavni kandidat za novog predsjednika Barcelone ima 'pakleni plan'; pitanje je samo kako će i gdje nabaviti toliki novac...

29.10.2020 u 17:42

Bionic
Reading

Victor Font je, prema pisanju katalonskih medija, jedan od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje mjesta predsjednika Barcelone. Font je uspješan poslovni čovjek, bavi se investicijskim bankarstvom, telekomunikacijama, novim tehnologijama te medijima jer je od 2010. vlasnik dnevnih novina Diari ARA koje izlaze na katalonskom jeziku

Victor Font je potvrdio svoju kandidaturu za novog predsjednika te je odmah navijačima obećao nešto zbog čega je odmah posao omiljeni kandidat.

Temelj Fontovog programa u borbi za predsjedničku fotelju je obećanje kako će nagovoriti Lea Messija da ostane u klubu, ali prije toga mora odraditi jedan puno teži posao... Naime, Messi je svojim najbližim prijateljima svojedobno priznao da bi ostao na Nou Campu kada bi se na klupu Barcelone vratio - Pep Guardiola!

U ovom trenutku Font ima nevjerojatnu količinu sreće jer Guardioli u lipnju završava ugovor s Manchester Cityjem i gotovo je sigurno da neće potpisati novi. Sad mu ostaje samo da nagovori Pepa da se vrati u Barcu kako bi mogao 'obraditi' Messija.

'Naš cilj mora biti povratak legendi ovog kluba na Nou Camp jer za njih nažalost ovdje nije bilo mjesta prethodnih godina. Siguran sam da će Messi ostati u Barceloni do kraja karijere, ali primarni zadatak će mi biti vraćanje Pepa Guardiole na mjesto trenera i vjerujem da je to moguće', rekao je Font i dodao.

'Ujedno priliku moraju dobiti legendarni igrači poput Xavija, Puyola i Inieste i njih obavezno treba vratiti u klub. Svi oni mogu puno bolje pomoći nego da 'sa strane' dovodimo ljude koji nemaju blagog pojma o nogometu...'

Nije nevažno spomenuti kako je Victor Font dugo godina bio žestoka opozicija, dugo godina Josep Maria Bartomeu - koji je dao ostavku na mjesto predsjednika - od njega 'nije mogao živjeti'. Sada milijuni članova Barcelone baš u Fontu vide osobu koja će spasiti klub.

No, za povratak Pepa Guardiole i ostanak Lea Messija trebat će mu stotine milijuna eura, ali taj novac Barcelona u ovom trenutku teške ekonomske krize i debelog minusa na računu jednostavno - nema. Najveće je pitanje - gdje će i kako Victor Font pronaći toliki novac kako bi ispunio sva obećanja.