tko se tome nadao?

Glavna prijetnja Messiju u borbi za Zlatnu kopačku? Iznenađenje!

25.04.2017 u 13:09

Bionic
Reading

Golovima protiv Real Madrida Lionel Messi povećao je svoju prednost pred rivalima u borbi za Zlatnu kopačku, a prvi pratitelj i dalje mu je Bast Dost, najugodnije napadačko iznenađenje sezone...

Messi je u velikoj formi u Primeri i zabio je osam golova u posljednjih pet utakmice Barcelone, a presudio je i Realu u nedjelju u El Clasicu, čime je vratio svoj klub u borbu za naslov prvaka.

Leo je dosad zabio 31 gol i vodi na ljestvici najboljih strijelaca Europe, a s obzirom da Barca ima dosta lak raspored do kraja prvenstva i nema više obaveza u Ligi prvaka, Argentinac će zasigurno još znatno povećati svoj učinak.

Messi protiv Reala Autor: YouTube

Tako bi Messi vrlo lako mogao po četvrti put osvojiti Zlatnu kopačku, nagradu koja svake godine ide najboljem strijelcu nacionalnih liga. Bio bi mu to četvrti trijumf u karijeri, čime bi se izjednačio s Cristianom Ronaldom na vječnoj listi najuspješnijih, a još ostaje u sjećanju njegovih 50 golova u Primeri 2012. godine, nešto što nikome nikad nije uspjelo u nekoj od ozbiljnijih europskih ligaških natjecanja.

Čovjek koji bi mogao oduzeti Zlatnu kopačku Messiju je njegov prvi pratitelj na kojeg je malotko računao prije početka sezone. Riječ je o Basu Dostu, nizozemskom napadaču Sportinga iz Lisabona koji je dosad utrpao 28 golova u sezoni.

Bas Dost 2016./17. Autor: YouTube

Dost je prije dvije godine u dresu Wolfsburga već imao jedno razdoblje u kojem je trpao svaki tjedan, a sada mu to polazi za nogom tijekom cijele sezone. Ovog je proljeća Tondeli zabio četiri, Boavisti tri, a Nacionalu dva, no u derbiju protiv Benfice ovog vikenda nije bio strijelac, a Messi to ne prašta.

Osim Messija, u vrhu ljestvice europskih strijelaca još su dvojica iz Bundeslige, Aubameyang (27) i Lewandowski (26) te dvojica iz Serie A, Belotti (25) i Džeko (25). No, zapravo bi Argentincu najveća prijetnja trebao biti sunarodnjak Edinson Cavani koji je zabio 31 gol za PSG, ali francuska liga je ispala iz kruga 'liga petice' u korist Portugala, a prema pravilima Zlatne kopačke tada golovi napadača vrijede manje...

Zlatna kopačka, poredak strijelaca:

  • L. Messi (FC Barcelona) 31 (62.0)       
  • B. Dost (Sporting CP) 28 (56.0)
  • P.E. Aubameyang (Borussia Dortmund) 27 (54.0)
  • R. Lewandowski (Bayern München) 26 (52.0)
  • A. Belotti (Torino) 25 (50.0)     
  • E. Dzeko (AS Roma) 25 (50.0)
  • R. Lukaku (Everton) 24 (48.0)  
  • M. Icardi (Inter) 24 (48.0)         
  • E. Cavani (Paris Saint Germain) 31 (46.5)
  • A. Modeste (1.FC Köln) 23 (46.0)