Oprostio barci

Gerard Pique više ne želi igrati nogomet, a sada je poznato i koliko milijuna eura se odrekao; je li ovo moguće?

04.11.2022 u 09:04

Bionic
Reading

Nakon što je Gerard Pique naglo odlučio otići u igračku mirovinu doznalo se i koliko se legendarni nogometaš odrekao milijuna eura jer je imao ugovor do 2024. godine

U iznenadnoj objavi na društvenim mrežama Gerard Pique je kratko napisao:

'Došlo je vrijeme da vam kažem kako je stigao kraj putovanju. Subotnja utakmice će mi biti posljednja na Camp Nou, a nakon Barce neću igrati za niti jedan drugi klub. Postat ću još jedan navijač i pokušati prenijeti svoju ljubav prema Barci na svog sina', objavio je Pique u videu putem twittera.

Tako je praktički preko noći 35-godišnji Pique, koji je ostavio dubok trag u Barceloni, odlučio otići u igračku mirovinu. Za katalonski klub – u koji je stigao kao desetogodišnjak 1997. godine - odigrao je ukupno 615 utakmica, ali prije polovice sezone shvatio je da ovo sve nema smisla.

Ubrzo nakon njegove objave španjolski mediji bliski Barceloni objavili su kako se Pique ukupno odrekao oko 30 milijuna eura koliko oprašta svom voljenom klubu (dio je dug zbog pandemije) jer ga je ugovor vezao do 2024. godine. Nakon što je taj iznos objavljen mnogi su se pitali je li moguće da se odrekao tako velike sume?

Također se doznaje i kako je legendarni obrambeni igrač, koji je godinama bio nezamjenjiv u Barceloni i španjolskoj reprezentaciji, prije tri godine tj. prije početka pandemije imao plaću od čak 28 milijuna eura po sezoni!

No, kao i ostali igrači tijekom krize pristao je na smanjenje ugovora kako bi klub mogao dovoditi pojačanja i ostati konkurentan. No, usprkos svemu preko noći je na iznenađenje mnogih odlučio reći da je gotovo i posvetit će se biznisu s tenisom (Davis Cup) te gradnjom luksuznih hotela.