što se dogodilo?

Odluka koja je iznenadila sve - Gerard Pique prekida karijeru!

03.11.2022 u 19:29

Bionic
Reading

Nevjerojatna vijest stigla je iz Španjolske. Legendarni defenzivac Barcelone Gerard Piqué (35) najavio je povlačenje iz nogometa i da će mu ove subote protiv Almerije biti posljednja utakmica na Camp Nou.

U objavi na društvenim mrežama, Pique se prisjetio da je nakon što je prije 25 godina došao u klub, došlo vrijeme za rastanak i da se njegove riječi tumače kao odlazak iz nogometa, jer uvjerava da neće igrati ni u jednom drugom klubu.

'Došlo je vrijeme da vam kažem kako je stigao kraj putovanju. Subotnja utakmice će mi biti posljednja na Camp Nou, a nakon Barce neću igrati za niti jedan drugi klub. Postat ću još jedan navijač i pokušati prenijeti svoju ljubav prema Barci na svog sina', objavio je Pique u videu putem twittera.

Pique je u Barcelonu stigao kao desetogodišnjak 1997. godine, ali je 2004. preselio u Manchester United. Četiri godine kasnije Josep Guardiola ga je vratio u Barcelonu, gdje je izgradio nogometno ime i postao jedan od najvažnijih igrača ponosa Katalonije.

S Barcelonom je osvojio osam naslova prvaka Španjolske, šest pehara Superkupa i sedam Kupa kralja. Zanimljivo, i s Manchester Unitedom osvojio je tri trofeja - naslov prvaka, engleski Liga kup i engleski Superkup.

Na međunarodnoj sceni stigao je do četiri naslova u Ligi prvaka, tri Uefina Superkupa, četiri naslova Svjetskog klupskog prvaka. Sa Španjolskom je bio svjetski i europski prvak.

Za Barcelonu je do sada odigrao 615 službenih utakmica i postigao 53 gola.

Za Furiju je skupio 102 nastupa, uz pet pogodaka.