OZLJEDA GA USPORILA

Provjerili smo u kakvom je stanju Domagoj Vida i hoće li biti spreman za Svjetsko prvenstvo

Bionic
Reading

Nakon pet sezona u Bešiktašu, Domagoj Vida ovog ljeta preselio se u atenski AEK. I svojim se znanjem i zalaganjem izborio za mjesto u početnoj postavi te je odigrao svih deset prvenstvenih utakmica. Doduše, u zadnjem kolu morao je izaći u 89. minuti zbog ozljede aduktora, tj. istegnuća mišićnih vlakana, a ta je vijest itekako odjeknula i u Hrvatskoj

Prošlog vikenda u velikom grčkom derbiju, u kojem je njegov AEK pobijedio PAOK 2:0, Domagoj Vida morao je napustiti teren zbog ozljede aduktora.

Ta je vijest uzdrmala duhove u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, jer najavljivalo se da Vide neće biti barem dva tjedna na terenima te da je upitan njegov odlazak na SP u Katar.

Međutim, kako doznajemo, Vida je već u četvrtak odrađivao treninge pravocrtnog trčanja, a oporavak ide puno bolje od očekivanog.

Čak toliko da bi se Vida mogao pojaviti na terenu sredinom tjedna, to jest u utakmici protiv OFI-ja.

Doduše, kako je ipak riječ o momčadi koja ne bi smjela predstavljati problem za atenske žuto-crne, veća je vjerojatnost da Vida zaigra tek 13. studenog, u derbiju protiv Olympiacosa.

U svakom slučaju, izbornik Dalić moći će računati na 33-godišnjeg stopera koji bi u Katru mogao i 100. put odjenuti hrvatski dres.

U dosadašnjih 99 nastupa Vida je zabio četiri gola, a najvažniji je svakako onaj iz četvrtfinala SP-a u Rusiji baš protiv domaćina.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal