što je sljedeće?

Gerard Pique ima 'nos za biznis'; nakon ulaganja u Davis Cup kupio je nogometni klub

13.12.2018 u 14:25

Bionic
Reading

Već 11 godina Gerard Pique (31) je stup obrane Barcelone, no kako mu se bliži kraj karijere sve se više okrenuo ulaganjima. Španjolski mediji navode kako je Pique pravi majstor za unosne poslove iako su neka ulaganja njegovog koncerna pod imenom Kosmos Grupa poprilično kontroverzna

U razgovoru za francuski L'Equipe branič Barcelone Gerard Pique (31) otkrio je svoje poslovne planove, a sada je i potvrđeno kako je kupio nogometni klub.

'Radim na dva velika projekta. Jedan od njih je da kupim nogometni klub...', kazao je Pique i nastavio u pomalo tajnovitom tonu:

'Na žalost, ne mogu vam u ovom trenutku reći ništa više od toga. Drugi projekt je da organiziram novi nogometni turnir ili da kupimo prava na natjecanje koje već postoji. No, ni o ovome vam ne mogu reći ništa konkretnije.'

Ono što se za sada zna je kako je Pique sa svojom Kosmos Grupom kupio klub Andorra koji se ove sezone natječe u španjolskoj petoj ligi, točnije u Primera Catalana. Navodno je već uplatio 200.000 eura koliko su iznosili trenutni dugovi kluba i sve je spremno za kompletno preuzimanje.

Piqué je u poslovne vode krenuo još 2015. godine kad je postao suosnivačem Kosmos Grupe. Njegov glavni partner japanski milijarder Hiroshi Mikitani, šef koncerna Rakuten, koji je jedan od glavnih sponzor Barcelone. Mikitani je uz to i vlasnik japanskog nogometnog prvoligaša Vissel Kobe. Zato i nije čudno da su tamo igrali ili još igraju bivši nogometaši Barcelone poput Andresa Inieste i Davida Ville te Lukasa Podolskog.

  • +7
Španjolski nogometaš Gerard Pique Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Među najvećim investitorima Kosmos Grupe je i američki milijarder Larry Ellison, osnivač i vlasnik poslovnog giganta Oraclea. Baš je Kosmos Grupa preko Ellisona, koji je između ostalog i vlasnik ATP turnira Indian Wells, preuzela organizaciju novog formata Davis Cupa! Obećanje je kako će samo u tenis investirati tri milijarde dolara u sljedećih 25 godina!

Gerard Pique će sada imati puno posla s novim klubom kojeg u sljedećih nekoliko sezona želi dovesti do druge lige. Njegova je namjera da za početak u klub dovede trenera koji bi imao 'Barcin DNA' i dotičnu filozofiju nogometa, a nada se kako će mu u prvih nekoliko godina Barcelona izaći u susret te na posudbu poslati neke svoje mlade igrače.