UNIŠTILI IH PENALI

Fulham deklasirao i izbacio Tottenham

30.01.2011 u 20:43

Bionic
Reading

Nogometaši Fulhama izborili su plasman u osminu finala FA Kupa nakon što su na Craven Cottageu deklasirali gradskog suparnika Tottenham 4:0

Za Tottenham su problemi počeli već u 11. minuti kada je Alan Hutton skrivio jedanaesterac kojeg je sigurno realizirao Danny Murphy. Tri minute kasnije kazneni udarac je skrivio i kapetan Spursa Michael Dawson koji je 'nagrađen' crvenim kartonom, a Murphy je ponovo bio siguran. Očajno izdanje Tottenhama u 23. minuti je kaznio Brede Hangeland povećavši prednost domaćina na 3:0. U drugom poluvremenu pobjedu Fulhama potvrdio je Moussa Dembele (45).

Za Tottenham je cijeli susret odigrao Luka Modrić, dok ostatak hrvatskog društva u 'Crotenhamu' nije nastupio. Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka susret su gledali s klupe za pričuve, dok Stipe Pletikosa nije konkurirao za sastav. U sastavu Spursa nije bilo niti napadača Robbiea Keanea koji je posuđen West Hamu.

U osminu finala je prošao i Arsenal, dok se Manchester City spasio ispadanja od trećeligaša Notts Countya. Arsenal je kod kuće ugostio trećeligaša Huddersfield Town, kojeg su uspjeli izbaciti tek pogotkom Cesca Fabregasa iz kaznenog udarca šest minuta prije kraja za konačnih 2:1. Arsenal je poveo autozgoditkom Clarkea (23), a potom su ostali bez isključenoga Squillacia (42). Trećeligaš je uspio poravnati na 1:1 preko Leea (68), no "topnici" su i s igračem manje ipak došli do prolaza.

Trećeligaš Notts County, kojeg vodi bivši igrač Manchester Uniteda Paul Ince, vodio je protiv Manchester Citya sve do 82. minute, kada je Edin Džeko spasio City i osigurao novu utakmicu.

Stoke City je pogotkom Hutha u 81. minuti izbacio u gostima Wolverhampton, za koji je Milijaš u sudačkoj nadoknadi promašio penal. West Ham United je prošao pobjedom kod kuće protiv Nottingham Foresta od 3:2.

REZULTATI:

Fulham - Tottenham Hotspur 4:0
West Ham - Nottingham Forest (II) 3:2
Notts County (III) - Manchester City 1:1
Wolverhampton - Stoke City 0:1
Arsenal - Huddersfield Town (III) 2:1