NITKO KAO TRICOLORI

Francuzi suvereno, Slovenci jedva izbjegli katastrofu!

28.01.2015 u 19:43

Bionic
Reading

Iako na početku natjecanja nisu djelovali jako kao na prijašnjim turnirima, Francuzi u eliminacijskom dijelu turnira pokazuju iznimno zavidnu formu. Osjetili su to na svojoj koži naši susjedi Slovenci, koji su već na poluvremenu zaostajali osam razlike. No, u drugom su poluvremenu zaigrali bolje, pa su doživjeli koliko toliko podnošljiv poraz 32:23

Samo tri obrane slovenskih vratara u prvih 30 minuta dovoljno govore o tome kako je izgledala utakmica četvrtfinala između Francuske i Slovenije. Na kraju prvoga dijela na semaforu je stojalo 18:10, a utakmica je počela serijom Francuza i početnom prednosti od 7:1.

Do kraja prvog poluvremena, Francuzi bez problema održavaju i povećavaju razliku, pa utakmica neodoljivo podsjeća na onu protiv Argentine, kada su Francuzi na početku drugog poluvremena poveli 21:8, da bi istu razliku održavali do kraja utakmice i konačnih 33:20.

Protiv Slovenaca na poluvremenu stoji 18:10, uz čak deset obrana Omeyera.

Sredinom drugog poluvremena, naši su susjedi ipak 'stisli gas', pa su smanjili prednost na 23:17, s 15 minuta do kraja susreta. Ipak, iako su stigli i do 24:20, Francuzi ponovo do kraja utakmice ubacuju u višu brzinu te pobjeđuju uvjerljivo 32:23. Iako je pobjeda velika, Slovenci se nisu osramotili u ovoj utakmici, iako su stvari nakon početnih 1:7 poprilično mirisale na katastrofu i veliku sramotu.