U STILU DRAŽENA

Francuska na nogama: To može samo Tony Parker!

16.09.2015 u 16:27

Bionic
Reading

U četvrtfinalnoj pobjedi protiv Latvije Tony Parker iskazao se iznimnom, a također i ključnom serijom koševa: zabio ih je 9 u nešto više od minutu i pol...

Francuska nije dobro otvorila utakmicu u Lilleu u kojoj je bila veliki favorit, no potkraj prvoj dijela na scenu je stupio neuništivi 33-godišnjak. Naime, u nešto više od minute i pol zaletio se četiri puta prema košu protivnika i pogodio dalekometne šuteve, zabivši pritom 9 koševa.

Zanimljivo, bilo je to pola od svih koševa koje je zabio u utorak večer, ali dovoljno da oduševi francusku javnost koju je na ovaj način podsjetio na bivše velikane europske košarke, poput Dražena Petrovića ili Nikosa Galisa.

'Čekao sam nestrpljivo svoj trenutak i tad je bio potreban. Loše smo ušli u utakmicu i osjetio sam da nemamo dobar ritam. Oni su nas pokušali usporiti s posebnim stilom obrane, a ja sam pak odlučio biti agresivniji i dodati malo ludosti na utakmicu, zbog čega smo otišli na odmor s predošću,' izjavio je Parker nakon susreta.

Francuskoj će trebati ovakav Parker u polufinalu, jer će igrati protiv moćne Gasolove Španjolske, koja je svladala Grčku u dramatičnoj četvrtfinalnoj utakmici.