za povijest

Fotografija koja je obišla svijet nakon što je Luka Modrić zabio najljepši gol Eura; ova scena s Perišićem u glavnoj ulozi mnogima je promakla

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 23.06.2021 09:59
  • Objavljeno 23.06.2021 u 09:20
Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija izborila plasman u osminu finala Eura, nakon što je u Glasgowu pobijedila Škotsku sa 3:1, jedna fotografija obišla je svijet

Na njoj je u glavnoj ulozi kapetan Luka Modrić koji je zabio u 62. minuti gol za vodstvo 2:1 na svoj specifičan način, snažnim udarcem vanjskim dijelom kopačke s 20-ak metara. Gol možete vidjeti OVDJE.

Taj gol dotukao je Škote, a ono što je posebno zanimljivo jest podatak kako je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić postavio zanimljiv rekord; postao je najmlađi je i najstariji strijelac u povijesti Vatrenih na europskim prvenstvima.

No, nakon tog gola, koji je Robert Prosinečki u studiju HRT-a proglasio dosad najljepšim na Euru – dogodila se zanimljiva scena koja je mnogima promakla.

Kada je Modrić sa suigračima slavio gol ispred njega je kleknuo Ivan Perišić kako bi mu se poklonio, a usput mu je – nakon sjajnog gola . očistio desnu kopačku uz široki osmijeh na licu.

'Sretni smo, idemo se sad odmoriti i spremiti za sljedeću utakmicu. Ovaj gol znači mi puno, ali više cjelokupna igra ekipe. Sretan sam što je moj gol pomogao, ali najvažnije je da smo pobijedili', kazao je Modrić nakon utakmice.

  • +66
Hrvatska - Škotska, 3. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: AFPTV
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal