KRAJ PO SKUPINAMA

[FOTO] Vaterpolisti Jadrana od Lige prvaka se oprostili porazom, Jug saznao suparnika na završnom turniru osam najboljih

11.05.2022 u 20:33

Bionic
Reading

Vaterpolisti splitskog Jadrana porazom su se oprostili od ovosezonske Lige prvaka. U dvoboju posljednjeg 14. kola Barceloneta je slavila u Splitu s 15-13 (5-3, 3-2, 4-4, 3-4)

Utakmica u rezultatskom smislu nije bila važna za Jadran koji je natjecanje u svojoj skupini A okončao na pretposljednjem mjestu s ukupno devet osvojenih bodova. Barceloneta je, pak, ranije osigurala plasman na završni Final 8 turnir kojem će domaćin biti Beograd.

Najbolji su strijelci kod Jadrana bili Konstantin Harkov i Jerko Marinić Kragić koji su dali po tri gola, dok su dva dodali Anđelo Šetka i Zvonimir Butić. Na drugoj strani tri su pogotka postigli Pavillard i Perrone.

Vaterpolisti Juga AO u četvrtfinalu će završnog turnira Lige prvaka, koji će se igrati u Beogradu od 2. do 4. lipnja, za suparnike imati igrače Ferencvarosa.

Dubrovčani su još ranije osigurali treće mjesto u svojoj skupini B, a raspletom u skupini A u srijedu na drugo mjesto stigao je Frencvaros 8-6 pobjedom protiv Brescije koja je još ranije osigurala prvo mjesto.

Brescia će tako u četvrtfinalu igrati protiv Waspo 98 Hannovera, domaćin završnog turnira Novi Beograd će za suparnika imati Marseille, a posljednji par čine Pro Recco i Barceloneta.

  • +11
Jadran - Barceloneta, vaterpolska Liga prvaka, 2021/22. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX