lijepo, emotivno...

[FOTO] U Maksimiru pružili utjehu Ukrajincima; dva Dinama odigrala prijateljsku utakmicu s humanitarnim ciljem

28.04.2022 u 20:05

Bionic
Reading

Dva Dinama, zagrebački i kijevski, remizirali su 2:2 u humanitarnoj utakmici u Maksimiru. Sav prihod, a samo od ulaznica je prikupljeno više od 250 tisuća kuna, donirat će se Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama

Pred prilično ispunjenim maksimirskim tribinama, koje su Ukrajincima trebali biti ugodan domaćin, ali sigurno su ih po izgledu podsjetile na otužne ruševine njihove domovine, prijateljsku su utakmicu odigrali Dinamo iz Zagreba i Dinamo iz Kijeva.

Ukrajinci su vodili s 2:0 pogocima Volodimira Vanata (8, 16), a Zagrepčani su izjednačili golovima Milana Vukotića (29) i Luke Menala (38). Hrvatski prvak je protiv imenjaka iz Kijeva nastupio u pričuvnom sastavu, a uoči susreta održana je minuta šutnje za sve žrtve ruske agresije na Ukrajinu.

Ulaz je bio besplatan za osobe ukrajinske nacionalnosti koje se zbog rata nalaze na području Hrvatske, a na stadionu Maksimir okupilo se nekoliko tisuća gledatelja.

Igrači hrvatskog prvaka su istrčali u žutim dresovima s posebnom oznakom utakmice. Navijači će dresove nošene na toj utakmici imati prilike kupiti u specijalnoj kolekcionarskoj ediciji, a sva zarada od prodaje dresova i šalova također je namijenjena kijevskom klubu koji će sredstva proslijediti ukrajinskim izbjeglicama.

  • +16
Dinamo Zagreb vs. Dinamo Kijev (prijateljska i humanitarna utakmica u Zagrebu) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX
  • +10
Gledatelji na humanitarnoj utakmici između zagrebačkog i kijevskog Dinama Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX