KRAJ SJAJNOG NIZA

[FOTO] Slovenci su nakon povijesne pobjede protiv Hrvatske bili u euforiji, ali sada su doživjeli bolno prizemljenje

Bionic
Reading

U drugom kolu kvalifikacija za SP u Kataru, skupine H u kojoj se nalazi i Hrvatska, u Sočiju je Rusija svladala Sloveniju 2:1

Prije tri dana Slovenci su priredili veliko iznenađenje i u Ljubljani po prvi puta u povijesti svladali Hrvatsku. No euforija nije dugo trajala, Kekova družina brzo je prizemljena te je pognutih glava napustila Olimpijski stadion u Sočiju.

'Krvnik' slovenskih ambicija bio je Artem Džuba koji je postigao oba pogotka za domaćina u 26. i 35. minuti dok je za Slovence u 36. pogodio Josip Iličić. Dodajmo kako je to prvi poraz Slovenije nakon niza od devet utakmica u kojima su ili pobijedili ili remizirali.

Napadač Zenita Dzjuba pokazao je kako se nalazi u sjajnoj formi i u susretu u Sočiju. On je doveo Rusiju u vodstvo u 26. minuti nakon odlične kombinacije s Kuljajevim u kaznenom prostoru Slovenije, prvo je glavom spustio loptu za Kuljajeva kojim je ostavio povratnu lotpu za udarac sa 12-13 metara koji je odsjeo u samom donjem desnom kutu nemoćnog Oblaka.

Samo devet minuta potom Dzjuba je pogodio praktički isto mjesto iza Oblaka odlično reagiravši na odbijenu loptu nakon što je Golovin zatresao gredu. Snažni Dzjuba se po primitku lopte otresao dvojice čuvara i zatim ponovno sa 10-ak metara naciljao donji desni kut.

No, rezultat 2:0 stajao je tek nešto više od minute, a onda je Iličić odličnim udarcem sa 20-ak metara iznenadio loše postavljenog Šunina i smanjio na 2:1.

  • +4
Slovenija - Rusija, kvalifikacije za SP 2022. u Kataru Izvor: Profimedia / Autor: Dmitry Feoktistov / TASS / Profimedia

U nastavku je upravo Iličić imao najbolju priliku za poravnanje, u 65. minuti je dobio loptu na pet metara od gola nakon prodora Kurtiča, ali je uputio preslab udarac kojega je Šunin uspio ukrotiti.

Rusija je tako sada usamljena na vrhu ljestvice naše skupine s maksimalnih šest bodova, tri više od druge Slovenije. Slijede Slovačka i Cipar sa po jednim bodom, dok su Hrvatska i Malta bez bodova.

Od 18 sati u Rijeci će susret 2. kola igrati Hrvatska i Cipar, dok će od 20.45 sati Slovačka u Trnavi ugostiti Maltu.

U utorak su na programu susreti 3. kola u kojima će igrati Hrvatska - Malta, Slovačka - Rusija i Cipar - Slovenija.