klubovi ispred reprezentacje

Nakon drastične odluke njemačkih klubova svi se pitaju jesu li ove kvalifikacije za SP 2022. godine regularne; ima li uopće smisla igrati?

27.03.2021 u 15:51

Bionic
Reading

Klubovi iz Bundeslige su odbili pustiti četvoricu čeških reprezentativaca na kvalifikacijsku utakmicu Češke protiv Belgije koja se igra danas (subota, 27. ožujka) jer se boje da će igrači morati u karantenu po povratku u Njemačku

Kapetan reprezentacije i veznjak Herthe iz Berlina Vladimir Darida, napadač Bayer Leverkusena Patrik Schick, branič Hoffenheima Pavel Kaderabek i golman Werdera Jiri Pavlenka počeli su prvu utakmicu u skupini E u srijedu protiv Estonije, ali će propustiti utakmicu protiv Belgije.

'Njemačke vlasti ne mogu potvrditi da ti reprezentativci neće ići u karantenu po povratku u Njemačku', objavili su iz češke reprezentacije objašnjavajući zašto klubovi neće pustiti svoje igrače:

'Zbog toga će Jiri Pavlenka, Pavel Kaderabek, Vladimir Darida i Patrik Schick igrati samo utakmicu u utorak u Walesu što trenutačne mjere njemačke vlade dopuštaju.'

Belgija će također biti bez nekih igrača. Petorica begijskih reprezentativaca koji igraju u Bundesligi neće moći igrati utakmicu protiv Češke zbog ograničenja u putovanjima u tu zemlju, a Yannick Carrasco i Thomas Vermaelen su ozlijeđeni.

Češka je pobjedom otvorila kvalifikacije za SP 2022., 6:2 je svlada Estoniju, dok je Belgija 3:1 nadigrala Wales.