GLEDATELJI SU UŽIVALI

[VIDEO/FOTO] Luda utakmica Gorice i Lokosa; šest golova, nevjerojatne greške, dva isključenja, a golman Nevistić primio pogodak na isti, smiješan način, kao protiv Dinama

Bionic
Reading

U susretu 34. kola Hrvatski Telekom Prve lige, Gorica i Lokomotiva su u ludoj utakmici odigrali 3:3

Domaći su poveli 2:0 pogocima Iyayija Atiemwena (23) i Anthonyja Kalika (40), no Josip Pivarić (42), Ibrahim Aliyu (63) i Sandro Kulenović (85) su preokrenuli na 2:3 da bi Kalik (90-11m) svojim drugim golom postavio konačnih 3:3.

Gorica je do vodstva stigla nakon novog velikog kiksa vratara Lokomotive Nevistića kojemu je ne odveć snažan udarac Atiemwena sa 25 metara prošao kroz ruke, pa i kroz noge te završio u mreži. I u prošom kolu Nevistiću se dogodila slična situacija protiv Dinama, tada je imao djelomično opravdanje jer je padala kiša i lopta je bila mokra, no ovoga puta nema olakotnih okolnosti.

Gorica - Lokomotiva 1:0 (Iyayi Believe Atiemwen, 23) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Na 2:0 Kalik je povisio nakon što ga je lijepo uposlio Matar, a Australac hrvatskih korijena je udarcem sa 15-ak metara pogodio bliži kut Nevistićeva gola.

Gorica - Lokomotiva 2:0 (Anthony Kalik, 39) Izvor: Wikimedia Commons / Autor: arenasport/tportal

Povratak Lokomotive započeo je samo dvije minute potom, Aliyu je probio desni bok, poslao povratnu loptu za Cokaja, a ovaj je sa 15-ak metara proslijedio loptu natrčalom Pivariću koji je mirno realizirao lijepu akciju.

Gorica - Lokomotiva 2:1 (Josip Pivarić, 42) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Na 2:2 poravnao je Aliyu udarcem s pet metara iskosa s desne strane nakon ubačaja Pivarića.

Potom su oba sastava ostala sa po igračem manje jer su zbog dva žuta kartona isključeni Pivarić u 67. i Keita u 72. minuti, a igra sa po 10-oricom sa svake strane donijela je još po gol sa svake strane u završnici.

Gorica - Lokomotiva 2:2 (Ibrahim Aliyu, 63) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Lokomotiva je do prvog vodstva na utakmici stigla u 85. minuti nakon neshvatljive pogreške Steenvoordena koji je u vlastitom kaznenom prostoru loptu dodao suparniku u noge, a Cokaj je taj poklon iskoristio za asistenciju Kulenoviću kojemu nije bilo teško zatresti mrežu.

Gorica - Lokomotiva 2:3 (Sandro Kulenović, 85) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Ipak, da Gorica ne ostane bez ijednog boda pobrinuo se branič Lokomotive Vranjković koji je u 89. minuti nepotrebno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a siguran izvođač kaznenog udarca bio je Kalik.

Gorica - Lokomotiva 3:3 (Lovro Nezirović, 90+11m) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Peta Lokomotiva ovim je ishodom sačuvala pet bodova prednosti u odnosu na šestu Goricu, sada ima 46 bodova, a Gorica 41. Na vrhu je Dinamo sa 70 bodova, drugi je Hajduk sa 66, a treći Osijek sa 65.

  • +6
Gorica - Lokomotiva, 34. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX
Standings provided by SofaScore LiveScore