la liga

[FOTO] Ronald Koeman priznao da želi neke igrače otjerati, a neke dovesti; potom mu je postavljeno i pitanje o Luisu Suarezu

05.01.2021 u 22:58

Bionic
Reading

Nogometaše Barcelone u srijedu od 21 sat čeka gostovanje kod Athletic Bilbaa. Iako Barcelona ne igra ove godine na svom nivou, ipak je favorit u ovom okršaju. Iako, svjestan je trener Koeman da njegova momčad teško zabija

U posljednje dvije utakmice Barcelona je zabila tek po jedan gol. S time da je protiv Huesce to bilo dovoljno za tri boda, ali protiv Eibara ipak nije, jer u tom su ogledu Katalonci remizirali. U srijedu ih čeka gostovanje kod Athletic Bilbaa.

Ronald Koeman želi pobjedu na San Mamesu, ali svjestan je da to neće biti lako, naročito ne s obzirom na formu njegove momčadi.

'Moramo postići drugi gol, jer bi tako uništili vjeru protivnika da se može vratiti u utakmicu', objasnio je Koeman, aludirajući na to što njegova momčad često povede 1:0, ali teško na kraju zadrži prednost.

'Athletic ima novog trenera, možda bude promijenjen sustav, iako su novi trener i igrači zajedno trenirali tek dva dana. Bez obzira na sve, moramo biti spremni na sve mogućnosti'.

Nizozemski trener smatra da nema potrebe prigovarati na zgusnuti raspored.

'Mi smo mirni jer u životu postoje stvari koje ne možete kontrolirati. Slijedimo protokole La Lige, a što se tiče rasporeda, znamo da je težak, no svima je. Moramo odigrati sve utakmice'.

Osvrnuo se ponovo na nešto slabiju realizaciju napada, naročito na gostovanjima.

'Momčad pokušava jednako igrati i kod kuće i u gostima. Stvaramo prigode, ali ih ne koristimo. A trebali bi. U gostima nismo učinkoviti kao što bi trebalo biti, posebno kada netko igra za Barcelonu. Griješili smo puno u obrani, ali trudimo se, gledamo naprijed'.

Dodaje kako će se Sergi Roberto vratiti krajem mjeseca, dok je još nepoznato kada će se vratiti Ansu Fati.

Osvrnuo se kratko i na siječanj i moguće transfere.

'Svi treneri na svijetu uvijek gledaju na siječanj kao na mjesec u kojem može napraviti promjene i poboljšati ekipu, pa tako i ja. Napravio sam transfer listu, odnosno popis onih koji mogu otići, ali i nogometaša koje bi bilo zanimljivo dovesti. Sve ovisi o klubu', jasan je bio Koeman.

Pitali su ga i o Luisu Suarezu, koji je olako pušten u Atletico, a s devet golova sada je na vrhu liste strijelaca dok je njegov klub, Atletico Madrid, vodeći u ligi.

'Ne volim odgovarati na pitanja o Suarezu. jako ga cijenim, ali imamo svoje napadače'.

  • +3
Barcelona - Eibar 1:1 Izvor: EPA / Autor: Alejandro Garcia