ponosni nenad šoštarić

[FOTO] Razdragani izbornik nakon povijesnog uspjeha: Do neba sam ponosan na cure, stručni stožer, na sve koji su vjerovali u nas...

15.12.2020 u 21:20

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice izborile su plasman u polufinale Europskog prvenstva nakon što su pobijedile Njemačku 23:20. Osim što su po prvi put u povijesti ušle u borbu za odličja, naše su rukometašice izborile izravan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. godine, a sve su to ostvarile prvom pobjedom nad Njemačkom uopće!

Na Europsko prvenstvo u Danskoj naše su rukometašice otišle bez ikakve pompe. Nitko od njih nije očekivao nikakvo čudo, posebice nakon što je zbog zaraze koronavirusom te izolacije ostale praktički bez pola igračica samo nekoliko dana uoči početka EP-a.

No, izabranice Nenada Šoštarića su fantastičnim partijama, kontra svih predviđanja, stigle do polufinala i borbe za medalje! Odigrale su nevjerojatno, a posljednja pobjeda, ona protiv Njemačke, ulazi u povijest hrvatskog ženskog rukometa. Jer naše su djevojke po prvi put u povijesti ušle u borbu za odličja na EP-u te su izborile izravan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. godine, a sve su to ostvarile prvom pobjedom nad Njemačkom uopće!

Razdragani izbornik Nenad Šoštarić nije skrivao oduševljenje.

  • +12
Hrvatska - Njemačka, EP u rukometu 2020. Izvor: Profimedia / Autor: CLAUS FISKER / AFP / Profimedia

'Do neba sam ponosan na ove cure, na sve članove stručnog stožera, na sve koji su vjerovali u nas', kazao je Šoštarić odmah nakon veličanstvene pobjede te dodao:

'Od prvog dana treninga radile su i više nego odlično, toliko toga su uložile u sve to, željele su sve to. Čestitam svima i tako sam ponosan na sve. Hvala vam!'

Podsjetimo, Nenad Šoštarić je izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije od 2017. godine. Ovo mu je drugo Europsko prvenstvo s rukometašicama, već ih je odveo na EP 2018. godine, a sada je plasmanom u polufinale izborio i izravni plasman na Svjetsko prvenstvo koje se 2021. godine igra u Španjolskoj!