LAKO U POLUFINALE

[FOTO] Prvi favoriti vaterpolskog EP-a zaista su impresivni; pokazali su moć i srećom da na njih Hrvatska može tek u finalu

06.09.2022 u 20:18

Bionic
Reading

Španjolski vaterpolisti pobijedili su u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Splitu Grčku s 9-5 (4-2, 1-1, 2-1, 2-1), te će u polufinalu igrati s Mađarskom

Svjetski prvaci Španjolci lakše od očekivanoga su ušli u polufinale EP-a, svladavši u najjačem i najatraktivnijem splitskom četvrtfinalu Grčku. Španjolci su zarana došli do prednosti, prvu četvrtinu su dobili s 4-2, a dodatni motiv su dobili kada je vratar Unai Aguirre Rubio obranio peterac Argrypoulousu.

Dokraja Grci nisu uspjeli doći do manje od tri razlike i Španjolci su se plasirali u polufinale, te su u prilici da u istoj godini postanu i svjetski i europski prvaci.

Španjolce su predvodili Alberto Munariz, Alvaro Ortega i Martin Kopencova s po dva gola, a Grke Angelos Vlachoupoulos također s dva pogotka. Unatoč porazu, grčki vratar Konstantinos Limarakis je skupio čak 14 obrana, a španjolski Rubio tri manje.

  • +6
Španjolska - Grčka, četvrtfinale EP-a u vaterpolu, 2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Ranije su Mađari svladali Crnu Goru s 11-8 (3-1, 2-3, 2-1, 4-3), a Talijani su bili bolji od Francuza s s 16-8 (2-3, 5-2, 4-1, 5-2) . Večeras još igraju Hrvatska i Gruzija.