Liga prvaka

[FOTO] Prva pobjeda Juventusa, Real slavio bez Modrića, apsolutna dominacija Haalanda i Cityja, nova katastrofa Seville...

05.10.2022 u 23:46

Bionic
Reading

Osim u Dinamovoj skupini E, u kojoj su Modri poraženi na gostovanju kod Salzburga 1-0, a Milan doživio težak poraz od Chelsea u Londonu 3-0, nogometna Liga prvaka ponudila je obilje uzbuđenja i u ostalim skupinama koje su na rasporedu bile u srijedu (D, F i G).

U susretu 3. kola F skupine aktualni europski prvak Real Madrid je pobijedio Šahtar Igora Jovičevića sa 2-1, a sva tri gola pala su u prvom dijelu.

"Kraljevski klub" je poveo 2-0 golovima Rodryga (13) i Viniciusa Juniora (28), a u 39. je smanjio Aleksander Zubkov. Luka Modrić nije igrao za Real, dok je Neven Đurasek kod Šahtara ušao u igru u 88. minuti.

  • +18
Real Madrid - Šahtar (3. kolo Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: RODRIGO JIMENEZ

U drugom susretu RB Leipzig je pobijedio Celtic sa 3-1 upisavši prvu pobjedu u skupini.

Golove za njemački sastav zabili su Christopher Nkunku (27) i Andre Silva (64, 77), dok je za Celtic zabio Jota (48).

Za Leipzig je Joško Gvardiol odigrao cijeli susret, baš kao i Josip Juranović za goste.

Standings provided by Sofascore

Manchester City je upisao i treću pobjedu u skupini G, ovoga puta "Građani" su na Etihadu deklasirali Kopenhagen sa 5-0. Erling Haaland je zabio prva dva gola (7, 32) stigavši do brojke od 28 golova u 22 nastupa u Ligi prvaka.

Davit Kočholava je u 39. minuti pogodio vlastitu mrežu za 3-0, da bi Riyad Mahrez u 55. realizirao jedanaesterac za 4-0. Golijadu Cityja zaključio je Julian Alvarez u 77. minuti.

U drugom susretu Borussia Dortmund je na gostovanju porazila Sevillu sa 4-1. Raphael Guerreiro (6), Jude Bellingham (41), Karim Adeyemi (43) i Julian Brandt (75) su zabili za njemački sastav, dok je pogodak za domaćine postigao Youssef En-Nesyri (51).

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je igrao do 62. minute za Sevillu kada je umjesto njega ušao Thomas Delaney.

Na ljestvici vodi City s devet bodova i 11-1 razlikom pogodaka. Borussija je druga sa šest bodova, dok Sevilla i Kopenhagen imaju po bod.

Standings provided by Sofascore

U skupini D Benfica i PSG su remizirali 1-1.

Parižani su poveli u 22. minuti golom Lionela Messija kojem je Benfica tako postala 40-ti različiti klub u Ligi prvaka kojem je zabio, što nije uspjelo niti jednom igraču.

Danilo je u 41. minuti zatresao vlastitu mrežu za 1-1. Francuski prvak je bio korak do novog vodstva u 50. minuti, no Neymar je zatresao prečku.

Petar Musa nije igrao za lisabonski sastav.

  • +16
Benfica - PSG (3. kolo Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: MIGUEL A. LOPES

Juventus je u Torinu pobijedio Maccabi Haifu sa 3-1. Adrien Rabiot (35, 83) i Dušan Vlahović (50) su zabili za torinsku "Staru damu", a Din David (75) za goste.

  • +5
Juventus - Maccabi Haifa (3. kolo Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

PSG i Benfica imaju po sedam bodova, Juve tri, a Maccabi je na nuli.

Standings provided by Sofascore