Legends Team Cup

[FOTO] Pogledajte u što se pretvorila pulska Arena koja dočekuje velikane koji su ispisali povijest tenisa; evo tko sve od legendi dolazi na spektakl!

01.08.2022 u 15:30

Bionic
Reading

Trodnevni sportski spektakl - teniski turnir 'Legends Team Cup ATP Champions Tour' počinje u ponedjeljak navečer u pulskoj Areni uz nastup brojnih tenisača koji su ispisali povijest ovog sporta

Naime, do sada su se u velebnom pulskom amfiteatru igrali hokej na ledu i nogomet, a od ponedjeljka do srijede će i popularni bijeli sport kada će na scenu stupiti od 1. do 3. kolovoza stupiti teniski veterani - Lleyton Hewitt, David Ferrer, Juan Carlos Ferrero, Tommy Haas i Radek Stepanek, Jo-Wilfried Tsonga, Marco Baghdatis, Tomas Berdych, David Nalbandian i Tommy Robredo. Kapetani timova su Čeh Ivan Lendl i Australac Pat Cash, svjetski poznati tenisači koji su tijekom svoje karijere bili među najboljima na svijetu.

U ponedjeljak ujutro u hotelu Brioni izvukli su igrače koji će igrati večeras, prvog dana, a na isti će se način odabirati suparnici i iduća dva dana natjecanja. Svakog dana igrat će se po dva pojedinačna i jedan meč parova, a početak je zakazan za 19 sati. U prvom pojedinačnom meču igrat će Radek Stepanek (tim Lendl) protiv Marca Baghdatisa (tim Cash), a u drugom David Ferrer (Lendl) i Tommy Robredo (Cash). Za meč u parovima odabrani su Tommy Haas i Lleyton Hewitt (Lendl) protiv Davida Nalbandiana i Marca Baghdatisa (Cash).

Natjecanje teniskih veterana veliku završnicu imat će u Dubaiju, a važno je napomenuti da je riječ o formatu koji nije uobičajen za turnire kao što su ATP Umag ili Wimbledon (s klasičnim setovima), odnosno igrat će se po modificiranom modelu.

Marten Hedlund, predsjednik i izvršni direktor Top 12 grupe te osnivač Legends Team Cupa istaknuo je da pobjednički tim mora ostvariti deset bodova.

'Svaki tim koji dobije meč danas dobit će i po jedan bod. Drugog dana za pobjedu će ostvariti dva boda, a trećeg dana pripast će im tri boda. Intencija je da ako jedan tim pobijedi u svim mečevima danas i sutra, i dalje će im biti potreban još jedan bod, tako da nitko ne može pobijediti prije zadnjeg dana', pojasnio je Hedlund dodavši kako je cijeli koncept ovog sportskog događaja osmišljen da se održava na ekskluzivnim destinacijama i jedinstvenim svjetskim lokacijama.

'Za održavanje Legends Team Cupa nije potrebno dvanaest teniskih terena, već samo jedan. Kada sam prvi put čuo za pulski amfiteatar bio sam zadivljen, kao i svi drugi igrači. Valja napomenuti da su ovi igrači nastupali na svakakvim prekrasnim lokacijama diljem svijeta, a nisu mogli prestati fotografirati Arenu', poručio je Hedlund.

  • +18
Arena u Puli spremna za spektakl - Legends Team Cup - ATP Champions Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic