španjolska liga

[FOTO] Novi kiks Seville u borbi za sam vrh prvenstvene ljestvice; slabašni Rayo Vallecano bio je prevelika prepreka

13.03.2022 u 16:51

Bionic
Reading

U prvoj nedjeljnoj utakmici 28. kola španjolske La Lige Rayo Vallecano i Sevilla su u Madridu odigrali 1:1

Sevilla je u prvom poluvremenu bila u potpuno podređenom položaju, što su domaći iskoristili odmah na početku drugog dijela kad je Bebe postigao vodeći gol za Rayo Vallecano. Sevilla je izjednačila u 63. minuti, a strijelac je bio danski reprezentativac Thomas Delaney.

Gosti su bili bliži pobjedi, ali je domaći golman Stole Dimitrievski u sučevom dodatku obranio udarce Martiala i Delaneyja, a sudac Munuera je u 80. minuti uz pomoć pregledavanja snimke promijenio svoju odluku o već dosuđenom kaznenom udarcu za Andalužane.

Ivan Rakitić je nakon propuštene utakmice u Europskoj ligi zbog želučanih tegoba, ponovno bio u početnom sastavu Seville i odigrao čitavu utakmicu.

  • +11
Rayo Vallecano - Sevilla, Primera, 2021/22. Izvor: Profimedia / Autor: GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia

Sevilla je tako ponovno 'kiksala', ovo joj je peti remi u posljednjih deset utakmica (uz pet pobjeda!) i sve je dalje od borbe za naslov prvaka. Jer Rayo je loš, a ovaj remi je stigao nakon niza od šest poraza u prvenstvu pa Sevilla ima za čime žaliti.

Sevilla je s 56 bodova na drugom mjestu sa sedam bodova manje i utakmicom više od vodećeg Real Madrida. Treći je Atletico Madrid s 51 bodom. Rayo Vallecano ima 32 boda i nalazi se na 13. mjestu.