I TO JE MOGUĆE

[FOTO] Negativni rekorderi španjolskog prvenstva; čak 17 utakmica zaredom nisu zabili pogodak istom suparniku, ali bar su jedan crni niz prekinuli

14.03.2021 u 15:13

Bionic
Reading

U dvoboju 27. kola Primere vodeći Atlético Madrid je odigrao 0:0 u gostima kod Getafea, a utakmica koja je završila nepopularnim rezultatom iznjedrila je nekoliko zanimljivih statističkih podataka

Podsjećamo, u subotu navečer Atlético nije uspio dobiti gradskog suparnika, iako su zadnjih 20 minuta domaćini igrali bez isključenoga Nyoma. Ivo Grbić i Šime Vrsaljko su ostali na klupi 'Colchonerosa', koja sljedeći tjedan igra u Londonu uzvrat osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja.

  • +5
Getafe - Atletico M. Izvor: EPA / Autor: Ballesteros

Getafe je osvojenim bodom protiv Atletica prekinuo crni niz protiv istog suparnika koji je dobio njihovih zadnjih 13 utakmica.

Zanimljivo, gosti su u svojim nogama imalo loptu 72,7 posto što im je najveći posjed u nekoj utakmici španjolskog prvenstva od sezone 2005/06. Dakle, 15 godina!

Isto tako ovo je 17. ogled ova dva kluba zaredom, a da Getafe nije zabio pogodak (1530 minuta, 15 pobjeda Atletica i dva remija)). To je najduži takav niz u povijesti ovog natjecanja između nekih klubova Primere.

Inače, Aletico vodi sa šest bodova više od Reala i sedam od Barcelone, koja ima utakmicu manje.