serie a

[FOTO] Martin Erlić na visini zadatka protiv prvaka; Dybalini prvi golovi za Romu; Brozović slavio s Interom protiv Cremonesea

30.08.2022 u 22:49

Bionic
Reading

Nogometaši Intera su kao domaćini sa 3:1 bili bolji od Cremonesea, a Roma je sa 3:0 na Olimpicu svladala Monzu u dvobojima četvrtog kola talijanske Serie A. Prije njih odigrali su i Sassuolo - Milan, a taj je okršaj završio bez pogodaka (0:0)

Interu je vodstvo donio Joaquin Correa u 12. minuti. Prednost domaće momčadi udvostručio je Nicolo Barella u 38. minuti. Pobjedu Crno-plavih potvrdio je Lautaro Martinez u 76. minuti. Gosti su uspjeli u 90. minuti ublažiti poraz pogotkom Davida Okrerekea.

Marcelo Brozović je bio u početnoj postavi Intera, a igrao je do 72. minute.

Za pobjedu Rome protiv prvoligaškog debitanta Monze, najzaslužniji je bio dvostruki strijelac Paulo Dybala. Prvi pogodak je postigao u 18. minuti, kad je pobjegao obrani gostiju i u sprintu došao do ruba kaznenog prostora, kad se odlučio na udarac i pogodio donji lijevi kut gola. Drugi pogodak je argentinski napadač postigao kad je u mrežu pospremio odbijenu loptu, nakon što je gostujući vratar Di Gregorio obranio udarac Tammyja Abrahama.

Nogometaši Sassuola i Milana odigrali su utakmicu bez pogodaka na startu četvrtog kola talijanske Serie A. Najveću priliku za pogodak imala je domaća momčad. Bilo je to u 23. minuti, kad je dosuđen kazneni udarac za Sassuolo. No, pokušaj Domenica Berardija, koji je gađao donji desni kut, obranio je vratar Milana Mike Maignan.

Milan je patio od nedostatka realizacije, djelomično i zato što treneru Stefanu Pioliju zbog ozljeda nisu na raspolaganju za ovu utakmicu bili napadači Zlatan Ibrahimović, Ante Rebić i Divock Origi.

S druge strane, i Sassuolova obrana je odigrala gotovo besprijekorno, a jedan od najboljih u njoj bio je hrvatski reprezentativni stoper Martin Erlić, koji je treću utakmicu zaredom odigrao svih 90 minuta.

  • +16
Sassuolo - Milan 0:0 Izvor: EPA / Autor: SERENA CAMPANINI

U završnici dvoboja momčad Milana ostala je s desetoricom igrača na terenu, jer je igru zbog ozljede lijevog mišića stražnje lože morao napustiti Alessandro Florenzi, a trener Pioli je iskoristio pravo na sve zamjene.

Roma je sa 10 bodova zasjela privremeno na vrh ljestvice, a slijede ju Inter sa devet i Milan sa osam bodova. Po sedam bodova i utakmicu manje imaju Napoli, Lazio, Atalanta i Torino. Na začelju ljestvice su Cremonese i Monza, jedina dva kluba bez bodova.

U srijedu je na rasporedu pet od preostalih sedam utakmica 4. kola, a sastaju se: Empoli - Verona, Sampdoria - Lazio, Udinese - Fiorentina (18.30 sati), Juventus - Spezia i Napoli - Lecce (20.45).

Standings provided by SofaScore LiveScore