EUro 2020.

[FOTO] Makedonci se dobro borili, ali na kraju ipak izgubili; austrijski izbornik pogodio sa zamjenama i upisao važna tri boda

  • S.K. / Hina
  • Zadnja izmjena 13.06.2021 20:14
  • Objavljeno 13.06.2021 u 20:14
Bionic
Reading

U prvoj utakmici skupine C na EURU Austrija je u Bukureštu svladala Sjevernu Makedoniju sa 3:1 (1:1)

Austrija je povela golom Lainera (18), izjednačio je Pandev (28), a pobjedu austrijskoj reprezentaciji u završnici su osigurali Gregoritsch (78) i Arnautović (89). Bio je ovo dvoboj reprezentacija koje su igrale u istoj kvalifikacijskoj skupini za ovaj EURO, a kao i oba kvalifikacijska dvoboja ponovno je uspješnija bila Austrija.

  • +31
Austrija - Makedonija Izvor: EPA / Autor: Marko Djurica / POOL

Austrijanci su mnogo bolje krenuli u susret te su svoju inicijativu i materijalizirali vodećim pogotkom u 18. minuti. Najbolji austrijski igrač Sabitzer poslao je upotrebljivu loptu u kazneni prostor gdje je desni bočni Lainer utrčao iza leđa neopreznog Alioskog te s tri metra iskosa snažnim udarcem svladao Dimitrievskog.

Samo četiri minute potom Austrija je imala priliku povesti 2:0, ponovno je Sabitzer ubacio s lijeve strane, ovoga puta na prvu vratnicu gdje je nečuvan ostao Kalajdžić, ali je s pet metara praktički samo dodao loptu u ruke makedonskom vrataru.

Kazna za taj promašaj stigla je u 28. minuti. i to uz veliku dozu smetenosti u austrijskoj obrani. Lopta je od jednog austrijskog igrača odbila prema kaznenom prostoru, na nju su trčali Alaba i Trajkovski, ali istrčao je i vratar Bachmann koji je bio najbrži. I kada je izgledalo da će Bachmann mirno pokupiti loptu, on ju je neobjašnjivo ispustio i ostavio na travi, a iskusni 37-godišnji kapetan Sjeverne Makedonije Pandev bio je najbrži u reakciji te poslao loptu u praznu mrežu.

U drugom poluvremenu Sjeverna Makedonija imala je prva priliku, Bardi je lucidnim proigravanjem u šansu gurnuo Nikolova, no Bachmann je pravodobnim istrčavanjem ušao u udarac suparničkom igraču. Samo minutu potom i Austrija je imala priliku, Sabitzer je svojim centaršutom sada pronašao Gregoritscha, no pokušaj glavom austrijskog pričuvnog igrača odlično je obranio Dimitrievski.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal