NISU SE TOME NADALE

[FOTO] Košarkašice BiH povijesni su nastup na SP-u završile koš razlikom - 196, a u dvoboju s Amerikankama dogodila se katastrofa

27.09.2022 u 09:42

Bionic
Reading

Američke košarkašice su u posljednjem dvoboju u skupini A Svjetskog prvenstva u Sydneyju ostvarile još jednu uvjerljivu pobjedu svladavši reprezentaciju Bosne i Hercegovine sa 121-59

Tako su naše susjede povijesni prvi nastup na Svjetskom prvenstvu okončale bez ijedne pobjede, a peti poraz od Amerikanki bio im je ujedno najteži – 62. Košarkašice BiH natjecanje u skupini su završile s katastrofalnom koš razlikom – 196 (zabile 289, primile 485), a utakmice su gubile s prosječnom razlikom od 39,2 koševa.

'Ovo je bio naš prvi nastup na Svjetskom prvenstvu i ovo je bilo veliko iskustvo za nas. Očekivali smo više, ali nismo uspjeli. Analizirat ćemo sve i nastaviti raditi', izjavio je izbornik Goran Lojo.

'Nije definitivno rezultat kojem smo se nadali i nije igra koju smo željele pokazati. Dale smo maksimum u ovom trenutku. Razočarane smo, očekivale smo bolji plasman, ali ne smijemo klonuti duhom. Nastavit ćemo trenirati i raditi i to je ono što možemo obećati', dodala je košarkašica Milica Deura.

  • +8
BiH - SAD, SP košarkašica 2022. Izvor: EPA / Autor: JAMES GOURLEY

U dvoboju za drugo mjesto Kina je sa 81-55 pobijedila Belgiju, dok je u utakmici koja je donosila plasman u četvrtfinale s četvrtog mjesta Portoriko sa 92-73 bio bolji od Južne Koreje.

U skupini B su poznate sve četiri reprezentacije koje će igrati u četvrtfinalu, ali će ishodi zadnjeg kola odlučiti o njihovom redoslijedu. Bez mogućnosti da se plasiraju u četvrtfinale ostale su reprezentacije Japana i Malija.

Standings provided by SofaScore
Standings provided by SofaScore