europska liga

[FOTO] Joško Gvardiol i Dani Olmo prošli dalje, kao i Mario Pašalić s Atalantom, a Porto je izbacio Lazio...

24.02.2022 u 21:04

Bionic
Reading

Nogometaši Seville, Atalante, Porta i Red Bull Leipziga plasirali su se osminu finala Europske lige

Atalanta je u Pireju pobijedila grčkog prvaka Olimpiakos 3:0 i potvrdila pobjedu iz Bergama (2:1). Danac Maehle je doveo Talijane u vodstvo u 40. minute, a u drugom dijelu je u samo dvije minute Ukrajinac Malinovskij zabio dva gola.

Mario Pašalić je za Atalantu igrao do 57. minute.

  • +5
FC Olympiacos - Atalanta, Europska liga, 24.2.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Louisa GOULIAMAKI / AFP / Profimedia

Red Bull Leipzig je 3:1 slavio u San Sebastianu kod Real Sociedada i prošao dalje, unatoč samo 2:2 otprije sedam dana u Njemačkoj.

Nije počelo dobro za Leipzig je Portugalac Silva promašio penal, no Mađar Orban je ipak zabio za vodstvo gostiju, da bi se Silva iskupio golom u 59. minuti. Baski su zaprijetili golom Zubimendia, da bi konačnu odluku donio gol Šveđanina Forsberga minutu prije kraja.

Joško Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za goste.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +16
Real Sociedad - Red Bull Leipzig, Europska liga, 24.2.2022. Izvor: EPA / Autor: Javier Etxezarreta

U Rimu su Lazio i Porto odigrali 2:2, ali su dalje prošli Portugalci zahvaljujući pobjedi iz Porta (2:1).

Lazio je poveo preko Immobilea (19), a Iranac Taremi (31) je izjednačio iz penala, da bi Pepe u 68. minuti preokrenuo dvoboj u korist Portugalaca. Cataldi je u petoj minuti sudačke nadoknade uspio izjednačiti, ali više nije bilo vremena za Talijane.

  • +9
SS Lazio - FC Porto, Europska liga, 24.2.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Marco Iacobucci / ipa-agency.net / PA Images / Profimedia

Toma Bašić je ostao na klupi Lazija.

Ždrijeb osmine finala na rasporedu je sutra u Nyonu od 13 sati. Utakmice sljedeće faze Europske lige igraju se 10. i 17. ožujka.