uoči jadranskog derbija

Trener Hajduka najavio je derbi s Rijekom, a onda sve iznenadio komentarom utakmice Osijeka i Dinama: Uopće me ne zanima...

24.02.2022 u 17:56

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u 25. kolu Hrvatski Telekom Prve lige u subotu (26. veljače, 18 sati, Arenasport 3, MAXtv) igraju Jadranski derbi protiv Rijeke. Utakmicu je najavio trener 'bilih' Valdas Dambrauskas

'Derbi je uvijek poseban, ako ćete da pričam o Rijeci, mogao bih jako dugo pričati. Dugo ih analiziram, vjerujem da znam što planiraju i kako će igrati. Podcjenjivački bi bilo reći da su momčad koja igra samo na kontre, oni imaju jako dobar napad, uostalom, broj postignutih golova to i govori, očekivani golovi također', započeo je trener Hajduka Valdas Dambrauskas najavu subotnjeg derbija s Rijekom (26. veljače, 18 sati, Arenasport 3, MAXtv) i nastavio:

'Oni imaju kvalitetu, nijedan drugi klub nema toliko igrača koji mogu zabiti kao Rijeka. Bit će to teška utakmica, ali ja i moji igrači volimo izazove, volimo ovakva utakmice, u kojima nam navijači daju ekstra energiju i motivaciju. Pripremali smo se za to kako implementirati naš plan igre, kako zaustaviti suparnika i istaknuti naše prednost. Ali i Rijeka poznaje nas i po meni ovo neće biti utakmica kakve smo igrali u nastavku sezone i pobjeđivali s 3-4 razlike, ova će utakmica završiti s minimalnom razlikom.'

Kojih će 11 igrača započeti utakmicu s Rijekom?

'Neću vam to otkriti. Mlakar, Lovre i Nikola Kalinić treniraju s nama, a Krovinović se vraća treninzima tek idući tjedan. Svi ostali su spremni', ostao je 'zakopčan' Dambrauskas.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +27
HT Prva liga: Hrvatski Dragovoljac - Hajduk, 19.2.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Vremenska prognoza za subotu predvečer nije obećavajuća, najavljen je jak vjetar i kiša...

'Ne mogu kontrolirati vrijeme, nije prvi put da igramo u takvim uvjetima. I u Kranjčevićevoj je bilo teško vrijeme i mi se moramo adaptirati. Na vjetar i kišu ne mogu utjecati, samo na pristup moje momčadi', kazao je Dambrauskas kojeg ne brine 'pritisak' s tribina:

'Navijači bi trebali utjecati pozitivno na nas, kad sretnete nekoga u Splitu osjetite tu energiju. Na gledatelje gledamo kao na podršku, ne na pritisak. Do kraja je još 15 utakmica i ne treba pričati o pritisku, nego o prilici da nešto napravimo.'

Hoće li derbi obilježiti dvoboj najboljih strijelaca HT Prve lige ove sezone - Livaje i Drmića?

'Mnogi na ovaj derbi gledaju kao na duel Drmića i Livaje, ali to nije slučaj. Marko će igrati protiv njihove obrane, a Drmić protiv naše. Obojica su odlični igrači, mi vjerujemo da možemo zaustaviti Drmića a da oni Livaju neće. Samopouzdanje crpimo iz kvalitetne pripreme, mi ne dvojimo da neće biti lako, da će biti trenutaka kad će trebati preživjeti suparnikovu dominaciju, kao i on našu. Ali samo tri boda nas zanimaju', kaže Dambrauskas čija će momčad do kraja sezone čak deset utakmica odigrati kod kuće:

'To gledam kao na dobru priliku, naši navijači će nas podržavati, moramo se naučiti igrati i boriti za visoka mjesta, za Ligu prvaka, Europsku ligu, trebamo podršku i moramo znati kako iskoristiti njihovu snagu na pozitivna način. Rast ćemo iz utakmice u utakmicu, moramo davati više od 100% da zadovoljimo naše navijače, vjerujem da su oni naš pravi 12 igrač u svakoj utakmici, pogotovo domaćoj.'

  • +24
Hajduk - Slaven Belupo, 23. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

Najava derbija nije mogla proći bez komentara napada Rusije na Ukrajinu. Dambrauskas je 'iz tih krajeva', kako on gleda na to?

'Što reći, to je jako tužan dan za cijeli svijet, za sve nas. Nema ni jedne zdrave i normalne osobe koja može opravdati ovu situaciju. Svi smo protiv rata, ja vjerujem da se sve može riješiti na miran način. Ne morate razgovarati ili biti prijatelji, ali ne bi trebali ni ratovati. Moje misli i molitve su uz ukrajinski narod', kazao je Dambrauskas, a onda za kraj sve iznenadio.

Naime, u nedjelju drugi derbi 25. kola HT Prve lige igraju Osijek i Dinamo. Što bi Dambrauskasa zadovoljilo u tom susretu?

'Ne zanima me to. Razmišljam samo o svojim igračima, kako ih motivirati, koji je plan za utakmicu protiv Rijeke. U nedjelju ću otići gledati utakmicu u Šibeniku jer je Istra naš idući protivnik nakon Rijeke...', zaključio je trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

Hrvatska 1. liga
RijekaŠibenik4:2
Dinamo ZagrebLokomotiva0:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb23155350
2.Osijek24147349
3.Hajduk23145447
4.Rijeka24144646
5.Lokomotiva2478929
6.Gorica24851129
7.Slaven Belupo24751226
8.Šibenik24651323
9.Istra 196124641422
10.Hrvatski dragovoljac24241810
Sljedeće utakmice
25.2.Slaven BelupoHrvatski dragovoljac
26.2.LokomotivaGorica
26.2.HajdukRijeka
27.2.ŠibenikIstra 1961
27.2.OsijekDinamo Zagreb