PEKING, STIŽEMO!

[FOTO] Ispraćena olimpijska delegacija: Ovo su mi prve Igre i jako sam uzbuđena, poseban je osjećaj kada se borimo za Hrvatsku

Bionic
Reading

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) je u suradnji s Hrvatskim skijaškim savezom (HSS) u subotu priredio predstavljanje većinskog dijela naše olimpijske reprezentacije koja će nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu od 4. do 20. veljače

U opuštenom druženju s medijima, uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera, sudjelovalo je sedam od ukupno 11 hrvatskih predstavnika koji će se natjecati u Pekingu - alpski skijaši Andrea Komšić, Zrinka Ljutić i Matej Vidović, nordijski skijaši Vedrana Malec, Marko Skender i Tena Hadžić te snowboardašica Lea Jugovac.

Uspješne nastupe zaželjeli su im dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden, državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak te šef Misije HOO-a u Pekingu Damir Šegota. Uz istaknutu važnost natjecanja unatoč pandemiji dopredsjednice HOO-a i efektnu poruku državnog tajnika Družaka ('neka vam bude sretno u odlasku, vratite se još sretniji'), Šegota je imao nezahvalnu zadaću upozoriti na četiri PCR testa i ostale obveze, potrebne za funkcioniranje u olimpijskim selima kineske prijestolnice.

Snowboardašica Lea Jugovac pojasnila je discipline u kojima nastupa i poželjela je ostvariti premijerni olimpijski nastup sukladan stupnju osobnog zadovoljstva. Još jedna debitantica, skijaška trkačica Tena Hadžić apostrofirala je vlastitu sreću činjenicom da sa samo 17 godine postaje hrvatska olimpijka, a slično je zborila i vršnjakinja joj alpska skijašica Zrinka Ljutić.

'Ovo su mi prve Igre i jako sam uzbuđena zbog toga. Definitivno je poseban osjećaj kada smo sve skupa i borimo se za Hrvatsku', rekla je Ljutić, dodavši da veliku potporu ima u reprezentativnim kolegicama, ponajprije Andrei Komšić, ali i Leoni Popović.

Andrea Komšić putuje na treće ZOI, a želja joj je dati sve od sebe bez obzira i na najave da će snijeg biti neodgovarajući europskim predstavnicama.

'Pripreme sam dobro odradila, osjećam se dobro i u fizičkom i u psihičkom pogledu. Što se tiče rezultata, Leona nam je ove sezone otvorila oči i pokazala da se može', kazala je Komšić uz dodatak da se vrlo udobno osjeća u zimskoj kolekciji brenda 4F koji je iznova pogodio dizajn, a posebno boje.

  • +17
Hrvatski olimpijci koji idu za Zimske olimpijske igre Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Matej Vidović također ide na svoje treće Igre. U Sočiju je debitirao, a u Pjongčangu je ostao pomalo nedorečen.

'Jako sam motiviran, želim ostvariti nešto više od samog nastupa. Forma mi je na visokoj razini i želim to iskoristiti za postizavanje što boljeg rezultata. Iako će fokus biti na izvedbi, a ne na rezultatu, zadovoljan bih bio ulaskom među prvih osam', izjavio je Vidović.

Stjegonoša Marko Skender poželio je ostati zdrav te ući u prvu polovicu natjecatelja u trima disciplinama skijaškog trčanja. Najviše novinarskih pitanja imao je oko nošenja zastave, otklonio je mogućnost treme, ali svejedno obećao i da će prije polaska kod kuće malo provježbati taj počasni čin.

Nordijska mu kolegica, Vedrana Malec, na svojim trećim, vjerojatno i oproštajnim Igrama, nada se najboljem. Istaknula je kako naši nordijci uglavnom treniraju u Sloveniji, ali to je postalo naša realnost.