PRIJATELJSKE UTAKMICE

[FOTO] Erling Haaland riješio Bayern, zabio je u debiju nakon 12 minuta; utakmica prekinuta na samom početku na sat vremena

Bionic
Reading

Engleski nogometni prvak Manchester City pobijedio je njemačkog velikana Bayern sa 1:0 u pripremnom susretu igranom pred 78.000 gledatelja na Lambeau Fieldu u Green Bayu u američkoj državi Wisconsin, a pobjednika je odlučio pogodak Erlinga Haalanda u 12. minuti utakmice

Norvežanin Erling Haaland zabio je u svom debiju za Manchester City i to nakon svega 12 minuta provedenih na terenu.

Kevin de Bruyne je gurnuo loptu do Jacka Grealisha koji je s krila uputio prizemnu loptu na peterac gdje je Haaland bio spreman. Norvežanin je bio stalna opasnost Bayernovoj obrani, vršeći stalni pritisak, dokazujući da je on možda dio koji nedostaje u slagalici menadžera Pepa Guardiole.

Zanimljivo, utakmica je odmah nakon otvaranja prekinuta i obje su momčadi otišle u svlačionice zbog približavanja grmljavinskog nevremena. Gledatelji su također zamoljeni da napuste tribine.

Utakmica, koja je nastavljena nakon sat vremena, igrala se dva puta po 40 minuta, no više nije bilo golova, unatoč izglednim prilikama s obje strane.

Završetak je to američke turneje za ove dvije momčadi koje se tek nakon ove utakmice vraćaju u Europu kako bi se pripremile za nastavak službenih natjecanja.

City očekuje Community Shield protiv Liverpoola 30. srpnja, dok će Bayern istog dana igrati protiv RB Leipzigom za njemački Superkup.

  • +4
Manchester City - Bayern München, prijateljska utakmica, 2022. Izvor: Profimedia / Autor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Pripremni susret su odigrali Arsenal i Chelsea, a 'Topnici' su u dvoboju igranom na stadionu Camping World u Orlandu slavili sa 4:0 golovima Gabriela Jesusa (15), Martina Odegaarda (36), , Bukaya Sake (66) i Alberta Sambija Lokonge (90+3). Za londonske 'Bluese' je u drugom poluvremenu zaigrao Mateo Kovačić.

Ovo je kraj američke turneje za dva kluba, koji se vraćaju u Europu kako bi odigrali posljednje prijateljske utakmicu prije nastavka engleskog prvenstva 6. kolovoza. Chelsea će se 29. srpnja sučeliti s Udineseom, dok će Arsenal 30. srpnja ugostiti Sevillu.