EUFORIJA U SPLITU

[FOTO] Doček s bakljama i pjesmom za Hajdukove nogometaše; oglasio se i najveći junak derbija Marko Livaja

05.12.2021 u 23:29

Bionic
Reading

U derbiju HT Prve lige na Maksimiru je Hajduk nadigrao Dinamo 2:0, gostujućim nogometašima je u Splitu priređen doček, a oglasio se i najbolji pojedinac susreta Marko Livaja

Hajduk je poveo u 61. minuti golom Marka Livaje, a pobjedu gostiju potvrdio je Emir Sahiti u drugoj minuti sudačke nadoknade na Livajinu asistenciju. Peta je to uzastopna pobjeda Hajduka otkako ga je preuzeo litavski stručnjak Valdas Dambrauskas.

Splićanima ne treba puno za euforiju, a kada se sruši najveći rival i to u gostima onda je jasno da je vrijeme za feštu.

Hajdukove nogometaše je po slijetanju u zračnu luku u Resniku dočekalo nekoliko stotina navijača koji su uz bakljadu i pjesmu započeli novo slavlje koje će se sigurno nastaviti do jutarnjih sati iako je ponedjeljak radni dan.

  • +26
Doček Hajduka u zračnoj luci Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

Nakon susreta oglasio se i apsolutni junak Marko Livaja.

'Odigrali smo dobru utakmicu. Ovo je drugi derbi koji smo dobili, ali ne smijemo sada stati na ovome i zadovoljavat se ovim stvarima. Prvenstvo je dugo. Ima još dosta bodova u igri. Nismo ništa napravili kako je i sam trener rekao', upozorio je Livaja, a prenose Sportske novosti.

NK Dinamo - NK Hajduk 0:2, sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

'Akciju kod prvog gola smo dosta vježbali na treningu. Dobro se znamo ja i Elez, očekujem takve lopte od njega. Na kraju je ispalo sve perfektno. Kada ne primiš gol protiv Dinama u Maksimiru onda moramo biti zadovoljni. Imamo dosta mjesta za napredak i mislim da ćemo nakon pauze i priprema biti dosta bolji.'

  • +34
Dinamo - Hajduk, 18. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL
Dinamo - Hajduk 0:1 (Marko Livaja, 65) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal
Dinamo - Hajduk 0:2 (Emir Sahiti, 90+4) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal