REAKCIJA 'BILIH'

[VIDEO/FOTO] Emotivne izjave trenera Hajduka; evo kojim ljudima je poklonio pobjedu u derbiju, a imao je i jasnu poruku: Bili smo bolji!

06.12.2021 u 10:48

Bionic
Reading

U derbiju 18. kola HT Prve lige Hajduk je na stadionu Maksimir pred 9.900 gledatelja pobijedio Dinamo sa 2:0 upisavši petu uzastopnu pobjedu, a susret je prokomentirao trener 'Bilih' Valdas Dambrauskas

Hajduk je poveo u 61. minuti golom Marka Livaje, a pobjedu gostiju potvrdio je Emir Sahiti u drugoj minuti sudačke nadoknade na Livajinu asistenciju.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Zadovoljan sam s tri osvojena boda. Ovo se ne osvaja samo tehničkim karakteristikama i taktičkom disciplinom, već srcem, željom i zalaganjem', rekao je Dambrauskas koji je u razgovoru zahvalio svima u splitskom klubu.

'Igrali smo agresivno, a bilo je trenutaka u kojem je Dinamo krenuo na sve ili ništa, ali tu mu se i otvarao prostor koji smo pokušali koristiti.'

Marko Livaja?

'Mislim da svi vide da je Marko Livaja poseban igrač i poseban čovjek za ovu momčad. Najbolji je igrač momčadi i vjerojatno najbolji s kojim sam radio u karijeri, ali za pobjede je potreban tim.'

Dinamo - Hajduk 0:1 (Marko Livaja, 65) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Još nešto o utakmici…

'Sretni smo jer ne pobjeđuje puno ekipa ovdje. Bili smo bolji i potpuno smo zaslužili pobjedu. Ovu pobjedu posvećujem navijačima u Splitu i tim ljudima koji su nas tako strastveno podržali. Znam koliko im ovo znači', govorio je litavski stručnjak.

Dinamo - Hajduk 0:2 (Emir Sahiti, 90+4) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Peta je to uzastopna pobjeda Hajduka otkako ga je preuzeo litavski stručnjak. Četiri pobjede Splićani su ostvarili u prvenstvu, a jednu u Kupu. Hajduk je pritom dobio dva gostujuća derbija, protiv Rijeke (3:2) i Dinama (1:0).

NK Dinamo - NK Hajduk 0:2, sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

'Nismo im dali da igraju. Uvijek si dobar koliko ti protivnik da. Pobijediti je jedno, ali doći na Maksimir i dominirati te igrati kao velika momčad je veliki uspjeh. Ne živim u oblacima, ne mislim da ćemo dobiti svaku utakmicu, ali samo želim da budemo sve bolji.'

NK Dinamo - NK Hajduk 0:2, izjave trenera Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
  • +34
Dinamo - Hajduk, 18. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL