prezentirali nove dresove

[FOTO] Dinamo u sjajnom raspoloženju dočekuje Hajduk, Ademi se osvrnuo na pojačanja Ljubičića i Drmića, te rekao što misli o njima

07.07.2022 u 14:37

Bionic
Reading

Osim najave subotnjeg utakmice SuperSport Superkupa, u četvrtak je na maksimirskom stadionu održana ipromocija novih Dinamovih dresova za sezonu 2022/23.! Domaći plavi adidas dresovi bit će premijerno predstavljeni na subotnjem okršaju između Dinama i Hajduka, dok će gostujući dres premijeru doživjeti na prvom gostovanju u novoj sezoni.

Domaći dress prepoznatljive plave boje ove sezone ima posebno zanimljiv dizajn te je djelomično dizajniran u retro stilu. Na home dresu kragna ima zlatni obrub kao simbol zlatne generacije 1982. čiju okruglu 40. obljetnicu obilježavamo upravo ove 2022. godine. Brojevi na dresu također će biti replike brojeva iz 1982, bijele boje uz zlatni obrub.

Upravo kroz te detalje ideja je bila podsjetiti navijače na dresove iz tog slavnog razdoblja, s obzirom na to da klub kroz cijelu godinu provodi brojne aktivnosti na temu velike obljetnice.

Na promociji, u novim dresovima, pred novinare su u četvrtak izašli Arijan Ademi, Josip Drmić, Luka Ivanušec i Dario Špikić.

A prvi je riječ dobio kapetan, Ademi, koji je već godinama igrač hrvatskog prvaka. Samim time je i mjerodavan za ovakvu ocjenu.

'Doveli smo odlične igrače, kvaliteta je veća nego lani, očekujem da će nam svi biti od velike koristi i da ćemo se puno zajedno veseliti. Ljubičić? Odličan igrač, baš sam maloprije govorio da ima dobru budućnost u Dinamu. Drmić? Vidjeli ste kako je igrao u Rijeci i koliko je zabijao, nadam se da će nastaviti i u Dinamu', prenose Sportske novosti.

Odigrao je Ademi već puno derbija s Hajdukom, osjeća li još onu sportsku čar uoči dvoboja sa Splićanima?

'Naravno da osjećam, to je derbi, uvijek je nešto posebno. Koliko god utakmica igrao, to je najveći hrvatski derbi i poseban je osjećaj'.

Jedno od tih velikih pojačanja je i napadač Josip Drmić, koji se nije libio reći.

'Bruno Petković (27) je za mene najbolji u našoj momčadi, drago mi je da se možemo dobro prezentirati kao tandem. Puno mi olakšava posao na terenu, naše su kvalitete drugačije i to bi bio pravi miks za utakmice u budućnosti. Trener će to odlučiti hoćemo li zajedno na terenu, ali sve ćemo dati za klub', rekao je Drmić koji će pokušati biti učinkovitiji od prošlogodišnjeg najboljeg strijelca HNL-a, Marka Livaje.

'Očekivanja su velika, trudit ću se biti bolji, to je moj posao. Imam kvalitetne suigrače i nadam se da će tako biti. Iako, nije važno tko zabija, već da pobjeđujemo'.

  • +4
Dinamo predstavio nove dresove Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

Luka Ivanušec zna zašto je subotnja utakmica jako važna.

'Superkup je od velikog značaja za obje momčadi jer će mentalno značiti za onog koji osvoji. Čeka nas jaki Hajduk, ostali su kvalitetni igrači od prošle sezone. No, mi smo se pojačali na svim pozicijama pa smo spremni za ovu utakmicu i cijelu sezonu'.

Dario Špikić mogao bi imati dodatni motiv, jer u Hajduku je bio kratki dio karijere, no pravu priliku nije dobio.

'Ne, nemam nikakvih osobnih ciljeva u ovoj utakmici, samo momčadski. Da pobijedimo i uzmemo trofej. Hajduk izgleda dobro, bit će to teška utakmica, ali vjerujem u našu pobjedu'.

Dvoboj SuperSport Superkupa možete gledati na novom MAXSport 1 kanalu na 12.poziciji MAXtv-a u Osnovnom paketu.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.