VN ŠPANJOLSKE - KVALIFIKACIJE

[FOTO] Charles Leclerc i s pogreškom ugrabio 'pole position'; Max Verstappen odmah do njega pa progovorio o problemima u kojima se našao

21.05.2022 u 17:30

Bionic
Reading

Charles Leclerc u Ferrariju bio je najbrži u kvalifikacijama za VN Španjolske koja se na stazi u Barceloni vozi u nedjelju od 15 sati

Monegašanin je dominirao, na sva tri treninga bio je najbolji, a to je potvrdio i u kvalifikacijama te je ugrabio svoj četvrti 'pole position' u sezoni s vremenom 1.18.750.

'Pogriješio sam rano u trećoj rundi kvalifikacija i imao sam samo jedan krug, ali prošao je izuzetno dobro i uspio sam. Bolid je bio nevjerojatan', rekao je Leclerc koji je vodeći u ukupnom poretku vozača.

Odmah do njega je aktualni prvak i najveći konkurent za naslov Max Verstappen u bolidu Red Bulla koji je zaostao +0.323. Nizozemac je izborio startnu jedinicu na zadnja dva Grand Prixa (Emilia Romagne, Miami), ali ovoga puta je ostao iza crvenog bolida.

'Nisam mogao napraviti svoju posljednju vožnju, ili se DRS nije otvorio ili sam jednostavno izgubio snagu. Ali ukupno gledano biti u prvom startnom redu je dobar uspjeh', izjavio je Verstappen.

  • +7
Formula 1, VN Španjolske, 2022., kvalifikacije Izvor: EPA / Autor: Enric Fontcuberta

Iza ovog dvojica smjestio se drugi Ferrarijev vozač Carlos Sainz sa zaostatkom od +0.416 za momčadskim kolegom.

'Uvjeti nisu bili najlakši s vrućinom i vjetrom... ali to je pristojna pozicija za početak. Mislim da je sutra sve moguće. Dat ćemo sve od sebe', izjavio je Španjolac.

U drugom startnom redu je George Russell u Mercedesu koji je tako opet nadmašio svojeg slavnijeg kolegu iz momčadi Lewisa Hamiltona koji je završio kao šesti, jer se između njih ugurao Red Bullov Sergio Perez.

U TOP 10 su još Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Kevin Magnussen (Haas), Daniel Ricciardo (McLaren) i Mick Schumacher (Haas).