IZNENAĐENJE U SVIJETU BRZINE

Neočekivana odluka šefova Formule 1; nisu dali ni objašnjenje za takav scenarij, a cijelo vrijeme tvrdili su da žele suprotno

18.05.2022 u 16:23

Bionic
Reading

Vodstvo Formule 1 objavilo je kako neće zamijeniti utrku u Rusiji ove sezone te će sezona ostati s 22 utrke u kalendaru natjecanja

Formula 1 planirala je popuniti upražnjeno mjesto, opcija su bili Katar, Singapur, Turska, čak i povratak u Jeddah odnosno još jedna utrka u Saudijskoj Arabiji, ali je ipak odlučeno da u kalendaru natjecanja ostanu 22 utrke.

Razlog takve odluke još nije poznat, jer se vjerovalo kako čelnici Formule 1 svim silama žele 23 utrke u kalendaru što bi bio rekord po broju Grand Prixova u prvenstvu, a ovako će biti jednak broj utrka kao u 2021.

Tako će biti pauza od tri tjedna između utrke u Italiji 11. rujna i utrke u Singapuru 2. kolovoza, jer se VN Rusije trebala voziti 25. runja, no ta utrka je izbrisana iz kalendara zbog ruske invazije na Ukrajinu i neće se tako skoro vratiti.

Sezona Formule 1 nastavlja se u nedjelju, utrkom u Barceloni, a nakon pet 'stanica' u vodstvu je Charles Leclerc (Ferrari) sa 104 boda, 19 više od aktualnog prvaka Maxa Verstappena (Red Bull).

  • +5
Formula 1, VN Miami, 2022. Izvor: EPA / Autor: SHAWN THEW