DOMINACIJA 'BARAKUDA'

[FOTO] Briljantni hrvatski vaterpolisti na impresivan način u polufinale EP-a; bila je to najuvjerljivija pobjeda četvrtfinala

Bionic
Reading

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Europskog prvenstva u Splitu sigurnom 15-5 (4-0, 2-2, 6-1, 3-2) pobjedom protiv Gruzije u četvrtfinalu

Četverostruki strijelac za Hrvatsku bio je Luka Bukić, po tri su dodali Loren Fatović i Konstantin Harkov, dva Rino Burić, a po jedan Marko Žuvela, Andrija Bašić i Jerko Marinić Kragić, dok je Nika Šušiašvili postigao tri gola za Gruziju.

Hrvatska je opravdala ulogu favorita protiv Gruzije, autoritativno krenula u susret te već nakon prvih osam minuta imala velikih 4-0. Prva dva pogotka postigao je Harkov iz peteraca, a zatim su još Fatović i Žuvela pogađali iz igre. Malo opuštanje uslijedilo je početkom druge četvrtine kada je Gruzija s dva uzastopna gola smanjila na 4-2, ali ubrzo su se stvari vratile na staro, Burić i Harkov su zabijali za 6-2 na polovici utakmice.

U trećoj četvrtini raspucao se Bukić koji je postigao tri gola u tom periodu, pa je uoči posljednjih osam minuta bilo već 12-3. Četvrta četvrtina bila je tek formalnost.

Hrvatska će u polufinalu u četvrtak igrati protiv Italije koja je u četvrtfinalu svladala Francusku sa 16-8, dok će u drugom polufinalu igrati Mađarska i Španjolska.

  • +24
Hrvatska - Gruzija, četvrtfinale EP-a u vaterpolu, 2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

HRVATSKA - GRUZIJA 15-5 (4-0, 2-2, 6-1, 3-2)

  • HRVATSKA: Bijač, Popadić; Burić 2, Fatović 3 (1), Krapić, Lazić, Bukić 4, Biljaka, Žuvela 1, Marinić-Kragić 1, Vrlić, Bašić 1, Harkov 3 (2)
  • GRUZIJA: Razmadze, Šubladze; Vapenski, Dadvani, Šušiašvili 3, Bitadze 1, Jelača, Jahaja, Tkešelašvili, Imnaišvili, Magrakvelidze 1, Adeišvili, Vasić
  • SUCI: Alexandrescu (Rumunjska) i Ohme (Njemačka)
  • PETERCI: Hrvatska 3/3, Gruzija 0/2
  • REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 4/9, Gruzija 2/8