juniorska liga prvaka

[FOTO] 'Bili tići' uvjerljivi na Poljudu; juniori Hajduka rasturaju u Ligi prvaka, Škendiju su lako izbacili, a sad ih čeka bjeloruski Minsk

20.10.2021 u 19:24

Bionic
Reading

Juniorska momčad Hajduka igrat će u 2. kolu kvalifikacija juniorske Lige prvaka nakon ukupnih 5:1 protiv vršnjaka Škendije. U prvom dvoboju Hajduk je u gostima pobijedio 2:0 golovima Čuića, dok su 'bili' u današnjem uzvratu na Poljudu slavili 3:1

Škendija je povela u Splitu, u 29. minuti je Hamza pogodio za 1:0 i time razbudio nadu gostima. No, vrlo brzo, dvije minute kasnije, juniori Hajduka su izjednačili kada je Antunović lijepo naciljao suprotni kut gostujućeg gola, dok je već u 40. minuti Hajduk vodio i to zaslugama Čuića koji je tako Škendiji zabio ukupno i treći gol.

U nastavku su mladi igrači Hajduka smirili ritam. Možda su se i čuvali za veliki derbi protiv Dinama tijekom vikenda, ali su ipak u 80. minuti zabili novi gol. Strijelac je bio Brkljača.

Juniori Hajduka u drugom će kolu igrati protiv Minska koji je s ukupnih 6:0 (4:0 u gostima i 2:0 na domaćem terenu) svladao latvijski Daugavpils. Hajduk će prvo igrati na domaćem terenu 3. studenoga, dok je uzvrat u Bjelorusiji na rasporedu 24. studenoga.

  • +10
NK Hajduk - FK Škendija, nogomet, juniorska Liga prvaka, 20.10.2021. Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX

Podsjetimo kako se juniorska Liga prvaka odvija u dva dijela natjecanja. U prvom, po skupinama, istovjetno kao i seniori Ligu prvaka igraju sve iste juniorske momčadi, dok se u drugom dijelu natjecanja nalaze nacionalni prvaci (gdje je i Hajduk), 32 momčadi s najboljim koeficijentom, koji igraju kup sustav na ispadanje.

Juniorska Liga prvaka, 1. kolo (uzvrat):

Hajduk - Škendija 3:1 (Antunović 31', Čuić 40', Brkljača 80' / Hamza 29'); prva utakmica 2:0 za Hajduk