sprema se smjena?

Jens Gustafsson broji posljednje dane kao trener Hajduka, a na Poljudu se već zna i tko će ga zamijeniti

19.10.2021 u 14:22

Bionic
Reading

Poraz od Šibenika (2:0) samo je potencirao priču kako trener 'bilih' Jens Gustafsson više jednostavno nema podršku klupskih čelnika. Navijači su svoje mišljenje već rekli na društvenim mrežama, a u ovom trenutku se čini kako Gustafssona samo čudo može spasiti. Jer čelni ljudi Hajduka već imaju spremnu zamjenu

Hajduk je u Hrvatski Telekom Prvoj ligi ove sezone upisao šest pobjeda, dva remija i tri poraza. Trenutno je četvrti na ljestvici, odigrao je 11 utakmica i osvojio 20 bodova. Većina će reći kako je to loš učinak s obzirom na snagu momčadi koju su za ovu sezonu osnažili Livaja, Krovinović, Kalinić, Melnjak, Lovrencsics...

Najteži je udarac Hajduku zadao kazahstanski Tobol koji je 'bile' eliminirao iz Konferencijske lige, a mnogi su već tada zazivali smjenu trenera Jensa Gustafssona. No, švedski je stručnjak preživio taj sramotni šamar, dobio je priliku koju, sada je to jasno, nije u potpunosti opravdao.

Hajduk je u dosadašnjem dijelu sezone u HT Prvoj ligi zabio 16 golova, najmanje od tri preostala konkurenta za naslov prvaka (Dinamo, Osijek, Rijeka), a ujedno i primio najviše, 11 golova. 'Bili' jednostavno ne djeluju uvjerljivo, a Gustafsson nastavlja 'lutati' u pokušaju da pronađe dobitnu formulu.

Općeniti je dojam kako Šveđanin jednostavno nije dorastao ovom izazovu, pa su predsjednik Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius već pronašli zamjenu. Proradila je 'litavska veza', te se kao vjerojatni novi trener 'bilih' sada sve glasnije spominje bivši trener Gorice Valdas Dambrauskas.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +9
Šibenik - Hajduk, nogomet, 17.10.2021. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Podsjetimo, Dambrauskas je u siječnju ove godine napustio Veliku Goricu, a u isto vrijeme je otišao i Nikoličius. Dambrauskas je preuzeo momčad bugarskog Ludogoreca, a Nikoličius je postao sportski direktor Hajduka. U međuvremenu je Dambrauskas prije nekoliko dana dobio otkaz u Ludogorecu te je na tržištu. S 'bilima' ga se povezivalo i ranije, ali sada je njegov dolazak na Poljudu realnost.

'Imao sam u Ludogorecu najbolje rezultate u europskim natjecanjima ikad, zamalo nam je izmaknula skupina Lige prvaka... I mene je iznenadio otkaz, nisam to očekivao, ali to je nogomet i život trenera. Moraš se pomiriti i s nepravdom', rekao je Dambrauskas u razgovoru za Sportske novosti i znakovito prokomentirao činjenicu da je bez posla:

'Određeni razgovori i kontakti postoje, ali to je normalno s obzirom na to da sam slobodan trener na tržištu...'

Koliko je onda istine u informacijama da bi se mogao vratiti u Hrvatski Telekom Prvu ligu, sada kao trener Hajduka?

  • +16
NK Osijek - NK Hajduk, HT Prva liga, 3.10.2021. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

'Sve dosad napisano je plod kalkulacija, koje su normalne kada jedan trener ostane bez posla, kao što je logično da bih ja što prije želio dobiti novu priliku na klupi. Bugarski mediji povezali su me s Hajdukom preko Mindaugasa Nikoličiusa s kojim sam u kontaktu, ali bilo kakvih razgovora o preuzimanju Hajduka nije bilo. To je 100 posto istina. Dakle, Nikoličius i ja dosad nismo pričali na temu mog dolaska u Hajduk', kazao je Dambrauskas za SN.

Pa ipak, gdje ima dima...

'U ovom trenutku bilo bi nekorektno prema aktualnom treneru Hajduka Jensu Gustafssonu kada bih ulazio u špekulacije što će se dogoditi. Imam respekt prema svakom treneru, koji je aktivan, pa tako i prema Gustafssonu, a ja trebam biti strpljiv i čekati novu ponudu', zaključio je diplomatski Dambrauskas.

No, navodno je na Poljudu već odlučeno. Gustafssona - barem kratkoročno - može spasiti samo pobjeda protiv Gorice u 13. kolu HT Prve lige. Ako 'bili' kiksaju, na klupu će umjesto Šveđanina stići Litavac...

Hrvatska 1. liga

Slaven Belupo-Osijek0:2
Šibenik-Hajduk2:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Rijeka1173124
2.Osijek1273224
3.Dinamo Zagreb1072123
4.Hajduk1162320
5.Gorica1252517
6.Lokomotiva1143415
7.Šibenik1241713
8.Istra 19611132611
9.Slaven Belupo121386
10.Hrvatski dragovoljac121386

Sljedeće utakmice

20.10.Rijeka-Lokomotiva
22.10.Šibenik-Slaven Belupo
23.10.Osijek-Hrvatski dragovoljac
23.10.Hajduk-Gorica
24.10.Dinamo Zagreb-Istra 1961