španjolska liga

[FOTO] Barcelona je prekinula niz od tri domaća poraza i vratila se na drugo mjesto prvenstvene ljestvice

01.05.2022 u 23:31

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone ponovno su se probili na drugo mjesto prvenstvene ljestvice pobijedivši na svom Nou Campu Mallorcu 2:1

Memphis Depay je doveo domaću momčad u vodstvo u 25. minuti. Prednost Barcelone uvećao je njen kapetan Sergio Busquets u 54. minuti preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora. Ferran Torres je u 73. minuti postigao i treći gol za Katalonce, ali je intervencijom VAR-a poništen zbog zaleđa.

Gosti su u 79. minuti uspjeli ublažiti poraz, a strijelac je bio Antonio Raillo.

Barcelona je sa 66 bodova došla na drugo mjesto s dva boda prednosti pred Sevillom. Utrka za prvaka je već odlučena i naslov je proslavljen u Madridu, jer Real četiri kola prije kraja ima 15 bodova više od Barcelone.

  • +7
Barcelona - Mallorca, španjolska liga, 1.5.2022. Izvor: EPA / Autor: Alejandro Garcia

Mallorci ostaju još četiri neizvjesna kola u borbi za opstanak, jer je trenutačno na 17. mjestu s 32 boda, samo jednim više od Granade koja predvodi trojac u zoni ispadanja u kojoj su još Alaves (28) i Levante (26).

Prve tri od četiri utakmice nedjeljnog programa španjolske La Lige završile su podjelom bodova i identičnim rezultatima (1:1), a primjer iz Elchea i Granade slijedili su u Madridu Rayo Vallecano i Real Sociedad.

Gosti iz Baskije poveli su golom Norvežanina Alexandera Sorlotha u 33. minuti. Konačnih 1:1 postavio je u 78. minuti Kolumbijac Radamel Falcao kojemu je to bio prvi kontakt s loptom nakon što je minutu prije ušao u igru.

Real Sociedad je s 56 bodova ostao na šestoj poziciji, a Rayo Vallecano je s 41 bodom na 11. mjestu.

Golom u sučevom dodatku nogometaši Granade uspjeli su osvojiti veliki bod u borbi za opstanak u španjolskoj La Ligi odigravši pred svojim navijačima 1:1 protiv Celte Vigo.

Gosti su poveli u 72. minuti, nakon brze kontre u kojoj je Iago Aspas izbio sam pred golmana te poslao loptu prema mreži, a u pokušaju da to spriječi domaći veznjak Antonio Puertas je uklizao i zajedno s loptom završio iza gol-crte. Granadine navijače je u drugoj minuti sučevog dodatka razveselio Luis Milla koji je na ubačaj Machisa petom skrenuo loptu u mrežu za konačnih 1:1.

Granada se i dalje nalazi na 18. poziciji koja vodi u drugoligaško društvo, ali ima samo bod manje od Mallorce i Cadiza. Celta Vigo s 40 bodova drži 12. mjesto.

  • +5
Elche - Osasuna, španjolska liga, 1.5.2022. Izvor: EPA / Autor: Manuel Lorenzo

Nogometaši Osasune osvojili su bod na gostovanju kod Elchea s kojim su odigrali 1:1, a strijelac za momčad iz Pamplone bio je hrvatski reprezentativac Ante Budimir.

Budimir je doveo Osasunu u vodstvo u 67. minuti golom iz kaznenog udarca. Tako je hrvatski napadač nastavio niz postigavši već šesto kolo zaredom pogodak u La Ligi.

Elche je izjednačio u 84. minuti, a strijelac je bio Pere Milla.

Budimir je bio u igri do 75. minute, kad ga je trener odlučio povući s terena, budući je bio opterećen i žutim kartonom zarađenim u 44. minuti.

Osasuna je s 45 bodova ostala na devetom mjestu, a Elche je s 39 bodova na 13. poziciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore