'lokosi' su crna mačka

[VIDEO/FOTO] Pokisli Ante Čačić tražio je izgovor za remi 'modrih' s Lokomotivom: Nismo se adaptirali...

01.05.2022 u 22:18

Bionic
Reading

Dinamo je odigrao lošu utakmicu u 33. kolu Hrvatski Telekom Prve lige protiv Lokomotive. U Kranjčevićevoj je završilo 'samo' 1:1, a 'modri' su ovim remijem propustili priliku odvojiti se od Hajduka i Osijeka na vrhu ljestvice

'Očekivano teška utakmica. Nismo se dobro snašli u prvom dijelu u ovim uvjetima, svaka druga lopta bila je njihova. Lokomotiva se puno bolje snašla, a mi nismo uspjeli povezati konce igre. Bili smo u minusu prvi dio... U drugom dijelu bilo je bolje s naše strane, malo smo bili tečniji iako s puno grešaka i dalje, bilo je vrlo malo stvorenih prilika', rekao je nakon utakmice trener Dinama Ante Čačić i dodao:

'Na kraju moramo biti zadovoljni s 1:1, prvenstvo ostaje otvoreno, a 'lokosi' su se pokazali kao naša crna mačka, čestitam im na nastupu. Moji igrači moraju što prije zaboraviti na ovaj susret.'

Neki su prije utakmice upisali pobjedu Dinama, ali Lokomotiva ih je sve još jednom demantirala...

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +28
Lokomotiva - Dinamo, HT Prva liga, 1.5.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Ne znam tko je to govorio, ja nisam, niti su suigrači mislili da će biti lako. U prvom dijelu smo jako loše ušli, loša adaptacija na uvjete. Bila je dosta brza lopta, sklizak teren. Lokomotiva je bila agresivnija, imali smo problema. Trošili smo se u hvatanju igrača Lokomotive. Poslije greške smo im poklonili i penal', ponavljao je zbog jake kiše po kojoj se igralo pokisli Čačić.

Pokušao je Čačić izmjenama razdrmati svoju momčad, ali ništa nije pomoglo.

NK Lokomotiva - NK Dinamo 1:1 izjave trenera Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

'Drugi dio smo napravili izmjene, htjeli uspostaviti dominaciju, trudili smo se, ali nismo uspjeli. Bilo je dosta ishitrenosti, stvarale su se i pogreške u pasevima. Iz tog razloga nismo imali tečnost i nismo imali previše prilika', analizirao je trener Dinama te uoči derbija s Osijekom u sljedećem kolu napomenuo:

'Prvenstvo je opet zanimljivo. Svaka utakmica je priča za sebe. Sad nas čeka jedan protivnik koji gaji ambicije, uz Hajduk pretendira na vrh ljestvice. Moramo se osvježiti, da vidimo na koga ćemo moći računati. Sigurno je da je Dinamo domaćin i bez obzira na to što dolazi Osijek, mi smo favoriti', zaključio je Čačić.

NK Lokomotiva - NK Dinamo 1:1 sažetak Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

S druge strane je trener Lokomotive Silvijo Čabraja imao za čime žaliti.

'U prvom dijelu smo bili puno bolji, trebali smo voditi i dva razlike na odmoru. Drugi dio odradili smo podjednako, Dinamo je malo stiskao, ali imao je malo prilika', kazao je Čabraja koji je na utakmici napravio samo jednu izmjenu:

'Igrači su dobro trčali i nije bilo potrebe za nekim promjenama', pojasnio je strateg 'lokosa' te se na kraju osvrnuo na priče o unaprijed upisanim bodovima:

'Mnogi to upisuju, pa pričaju da će Dragovoljac pustiti Rijeci, mi Dinamu, Istra Osijeku, ali to su samo priče priče, ne znam kako pustiti utakimicu...'

Standings provided by SofaScore LiveScore