španjolska liga

[FOTO] Barca se lako obračunala s Valladolidom, Robert Lewandowski je na Nou Campu zabio dva gola

28.08.2022 u 22:14

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone s uvjerljivih su 4:0 pobijedili Valladolid u utakmici 3. kola španjolskog prvenstva, a svoje prve službene golove na Camp Nou zabio je Robert Lewandowski

Poljski napadač je prvi put pogodio mrežu Valladolida u 24. minuti na asistenciju Raphinhe. Do kraja prvog dijela Barcelonino vodstvo udvostručio je Pedri u 43. minuti. Svojim drugim golom na utakmici Robert Lewandowski je u 64. minuti povisio na 3:0, da bi konačnih 4:0 postavio Sergi Roberto (90+2) koji je u mrežu pospremio loptu nakon što je Lewandowski pogodio gredu.

Nogometaši Getafea i Villarreala odigrali su dvoboj bez golova u prvoj utakmici nedjeljnog programa španjolske LaLige.

Unatoš tome, uzbuđenja nije nedostajalo, a velike zasluge za prvi bod Getafea u novoj sezoni ima domaći golman Soria koji je imao nekoliko zapaženih obrana.

  • +7
Barcelona - Valladolid, španjolska liga, 28.8.2022. Izvor: EPA / Autor: Toni Albir

Gosti su u završnici utakmice mislili da će dobiti priliku za pobjedu iz kaznenog udarca, koji je glavni sudac Vazquez dosudio, jer je procijenio da je Arambarri u kaznenom prostoru rukom blokirao udarac Morena. No, pregledavanjem snimke promijenio je svoju odluku, obrazloživši da je lopta igrača Getafea pogodila u lice, a ne u ruku.

Čelno mjesto ljestvice trenutačno drži Betis s maksimalnih devet bodova iz tri nastupa. Barcelona se probila na drugo mjesto sa sedam bodova, koliko ih ima i trećeplasirani Villarreal. Getafe se privremeno maknuo s dna ljestvice na kojem je ostao Cadiz koji je u prva dva kola doživio dva poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore