RASPLET SKUPINE D

[FOTO] Australija ponovila 2006. godinu; tada je izbacila Hrvatsku, a sada Dansku; pogledajte kako se slavi u 3.30 sati

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 30.11.2022 20:37
  • Objavljeno 30.11.2022 u 18:15
Bionic
Reading

Nogometaši Australije plasirali su se iz skupine D, zajedno s Francuskom, u osminu finala svjetskog prvenstva nakon što su pobijedili Dansku s 1:0 (0:0).

Izravni dvoboj za osminu finala Australija je odlučila u 60. minuti kada je kontranapad pogotkom zaključio Mathew Leckie. Francuska će kao prva u skupini D igrati protiv druge reprezentacije skupine C, dok Australci čekaju pobjednika skupine C na startu nokaut faze svjetskog prvenstva.

Od samog početka Danska je potpuno kontrolirala utakmicu te su se vrlo brzo počele nizati opasne situacije pred australskim golmanom Ryanom. U uvodnom dijelu ogleda najbolju je šansu imao Jensen koji je u 11. minuti pucao iskosa, ali je Ryan zaustavio taj udarac.

Pogotovo je opasno Danska prijetila preko Maehlea koji je bio teško uhvatljiv za australsku obranu. Nekoliko minuta nakon udarca Jensena upravo je Maehle zakuhao u australskom šesnaestercu, a nakon što se lopta 'šetala' blizu vratarske linije australska obrana je odagnala problem. Prijetili su potom Lindstroem i Eriksen, no australska mreža je i tada ostala netaknuta.

  • +12
SP Katar 2022: Danska - Australia, 30.11.2022. Izvor: EPA / Autor: ABIR SULTAN

Nakon pola sata igre polako je splašnjavao pritisak Danske, a Australija, koja se dugo vremena orijentirala isključivo na kontranapade, sve je više uživala na terenu u posjedu čime su do daha došli njihov vratar Ryan i obrana. Čak je u samom finišu prvog dijela Australija imala dva potencijalno opasna napada, no na odmor se ipak otišlo praznih mreža.

U drugom dijelu opet je Danska imala prividnu nadmoć na terenu, ali vrlo teško su Danci dolazili u pravu priliku. U 60. minuti sijevnulo je na drugoj strani terena. Australci su lijepo organizirali kontranapad, a nakon što se riješio Maehlea precizno je u suprotni kut loptu smjestio Mathew Leckie za 1:0 Australije.

  • +2
Australija - Danska, slavlje navijača u Australiji, 30.11.2022. Izvor: EPA / Autor: CON CHRONIS

Bio je to znak da Danska krene svim silama po izjednačenje te potom i moguću pobjedu koja joj je bila potrebna za osminu finala. No, sve se jednostavnije branila Australija, a ujedno je bila i sve odlučnija zabiti drugi pogodak.

Tek u samoj nadoknadi Danska je više na silu kreirala neke opasne situacije, ali ostala je jako daleko od velikog obrata kojoj je bio potreban.

AUSTRALIJA - DANSKA 1:0 (0:0)

Stadion Al Janoub. Gledatelja: 40.000. Sudac: Mustapha Ghorbal (Alžir).

STRIJELCI: 1:0 Leckie (60)

  • AUSTRALIJA: Ryan - Degenek, Souttar, Rowles, Behich - Leckie (od 89. Hrustic), Mooy, Irvine, Goodwin (od 46. Baccus) - McGree (od 74. Wright), Duke (od 82. McLaren).
  • DANSKA: Schmeichel - Kristensen (od 46. Bah), Andersen, Christensen, Maehle(od 69. Cornelius) - Hojbjerg, Jensen (od 59. Damsgaard) - Skov Olsen (od 69. Skov), Eriksen, Lindstroem - Braithwaite (od 59. Dolberg).
  • Žuti kartoni: Behich, Degenek (Australija), Skov (Danska)
  • Crveni kartoni: -

Više pročitajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal