SVJETSKI KUP

[FOTO] Adrenalinski spektakl u Zadru, najbolji svjetski moto-surferi oduševili vještinom, a posebno zanimljiva je priča jedinog hrvatskog predstavnika

05.10.2021 u 06:35

Bionic
Reading

Zadar je proteklog vikenda bio domaćin posljednje utrke Svjetskog kupa u Moto Surfu - UIM World Cup Moto Surf

Hrvatska se tako smjestila rame uz rame Češkoj, Belgiji, Rusiji i Kolumbiji, državama koje su bili domaći utrka Svjetsko kupa ove sezone.

Ovo je ujedno i povijesni događaj za hrvatski sport i Zadar jer se prvi puta dogodilo de je jedan hrvatski grad domaćin ove adrenalinske sportske senzacije.

Na zadarskoj plaži Borik u sedam kategorija nastupilo je više od 70 vozačica i vozača iz 13 država Europe, Amerike i Azije.

  • +7
Zadar, UIM World Cup Moto Surf, 03.10.2021. Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Sezona 2021. jedinstvena je za cijeli sport s obzirom da je prva u povijesti ovog sporta u kojoj se mladi vozači u kategoriji Rookie i Junior bore za naslov svjetskog prvaka te je ujedno i prva sezona Electric Challengea - prve kategorije s potpuno električnim pogonom u povijesti glisiranja.

Boje Hrvatske branio je Dejan Svirać, mladić hrvatskih korjena. Iako ima dvojno hrvatsko i češko državljanstvo odlučio je obući hrvatski dres i nastupiti na natjecanju kao jedini Hrvat.