VELIKI PROBLEMI

Formula 1 ostaje bez pet utrka koje svi obožavaju!?

22.11.2016 u 09:09

Bionic
Reading

Nakon što su iz Malezije potvrdili kako neće biti produžen ugovor s Formulom 1 za stazu Sepang, pojavila se bojazan da bi elitno automobilističko natjecanje moglo ostati bez još četiri utrke koje su ljubitelji sporta obožavali...

Formula 1 možda je ove sezone imala rekordnu 21 utrku u svom kalendaru, ali u budućnosti to vjerojatno neće biti slučaj. Već je potvrđeno kako Malezija neće produžiti svoj ugovor nakon 2018. godine pa atraktivnu stazu Sepang uskoro nećemo gledati u kalendaru.

'Gledanost pada, a atraktivnost je sve manja,' objasnio je odluku ministar turizma Nazri Abdul Aziz.

Isto bi se moglo dogoditi i s noćnom utrkom u Singapuru, jednom od najatraktivnijih u kalendaru.

'Pogledajte što smo za njih napravili. Utrka ih je koštala mnogo novaca, ali im je mnogo i dala. Sada više nitko ne vidi Singapur samo kao zračnu luku za presjedanje. No, oni smatraju da su postigli svoj cilj i ne žele više biti u Formuli 1,' žalio se nedavno javno Bernie Ecclestone pa bi sljedeće izdanje ove uzbudljive trke trebalo biti i njezino posljednje, s obzirom da joj ugovor ističe 2017. godine.

Među utrkama koje bi mogle ispasti iz kalendara još su Kanada, Brazil i Njemačka, a Hockenheim je najugroženiji i već sljedeće sezone mogli bismo ostati bez njega.

'Brazil pokušavamo zadržati, iako će biti teško. Što se Hockenheima tiče, ne možemo subvencionirati njemačku utrku, jer bismo onda morali sve u Europi,' zaključuje Bernie, a Formula 1 bi se tako mogla vratiti na 16 utrka u sezoni, kao što je bilo tijekom devedesetih godina...