MAJSTOR U MANAGERU

Finalist Lige prvaka prijavio se za Dinamovog trenera!

23.08.2013 u 17:04

Bionic
Reading

Čovjek koji je Cibaliju doveo do osmine finala Europske lige, a Manchester United na korak do europskog naslova novi je kandidat za mjesto upražnjeno otpuštanjem Krune Jurčića..

'Poštovani gospodine Mamić, pišem Vam vezano uz poziciju trenera GNK Dinama...', počinje svoje obraćanje izvjesni Matija Zupković i dodaje kako bi bio iznimno zahvalan kad bi u klubu razmotrili njegov životopis. A on se sastoji od treniranja Cibalije, Torina, Leeds Uniteda i Manchester Uniteda – ali u Football Manageru..

S Cibalijom je, kaže, dospio u osminu finala Europske lige, Torino pretvorio u stabilnog sudionika Serie A, a s Manchester Unitedom osvojio uzastopne engleske naslove i igrao u finalu Lige prvaka! Iz Leedsa je otpušten nakon što je klub kupio arapski šeik.

Ovaj neobični kandidat za Dinamovu klupu za početnu godišnju plaću traži svega 35.000 dolara, plus bonusi za eventualne uspjehe i osvojena natjecanja. Kontaktirali smo Zupkovića koji kaže da je svoju prijavu poslao na više adresa u Dinamu, ali da još nije dobio nikakav odgovor.


Slanje trenerskog životopisa iz popularne računalne igrice stvarnim klubovima nije, doduše, ništa novo. Svako malo pojavi se neki sličan slučaj odličnih 'menadžera iz naslonjača' koji se prijavljuju za mjesta trenera u manjim, a ponekad i većim klubovima. Jedni sasvim ozbiljno misle da ih iskustvo igranja igrice kvalificira za posao u stvarnom životu, ali većina to ipak radi iz šale i da vide hoće li dobiti odgovor od kluba.

Sada je sve na Dinamu. Hoće li pokazati smisao za humor i odgovoriti čovjeku?