VELESLALOM, ADELBODEN

Filip Zubčić s desetim mjestom dobio novu dozu samopouzdanja: To je u ovom trenutku prilično važno

07.01.2023 u 18:58

Bionic
Reading

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je deseto mjesto u veleslalomu kojeg su skijaši vozili u subotu u Adelbodenu za Svjetski kup, dok je pobjedu odnio Švicarac Marco Odermatt.

Odermatt je do svoje 11. pobjede u veleslalomu i ukupno 17. u karijeri slavio s vremenom 2:30.68, drugi je bio Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 73 stotinke zaostatka (2:31.41), a treći još jedan Švicarac Loic Meillard sa 1,66 sporijim vremenom od pobjednika ( 2:32:34).

Zubčić je stazu prešao za 2:34.01, odnosno 3,33 minute sporije od Odermatta.

U ukupnom poretku veleslaloma Zubčić je također deseti sa 106 osvojenih bodova te je zadovoljno komentirao rezultat iz švicarskog zimovališta.

'Ovo je solidan rezultat. Skijanje je u drugoj vožnji bilo dosta dobro, ali naravno ne i savršeno. Može to i bolje, ali definitivno sam uhvatio konstantnu plasmana među deset najboljih, a to je u ovom trenutku prilično važno. Nadam se da će forma biti sve bolja te da ću nastaviti skijati sve bolje', rekao je Zubčić nakon veleslaloma te uoči nove utrke u Adelbodenu, a to je nedjeljni slalom.

'Idem jako dalje, kako u veleslalomu tako i u slalomu. Nadam se dobrim vožnjama u nedjelju i novom rezultatu s kojim ću biti zadovoljan', završio je Zubčić.