veleslalom

Filip Zubčić ponovio svoj najbolji rezultat u Söldenu što je pokazatelj da u dobroj formi dočekuje novu sezonu

18.10.2020 u 14:16

Bionic
Reading

Ovog je vikenda u austrijskom Söldenu veleslalomskim utrkama otvorena nova skijaška sezona, a nakon djevojaka koje su skijale u subotu, u nedjelju su se na odličnoj stazi ukazali i skijaši

Filip Zubčić u drugu je vožnju ušao s 11. vremenom, odnosno 78 stotinki zaostatka za vodećim iz prvog 'laufa', Švicarcem Ginom Caviezelom.

No, primarni zadatak bio je hrvatskom skijašu biti brži od Francuza Thibauta Favrota, jer Zubčić je na startu imao 18 stotinki prednosti.

Na prvom prolazu Zubčić je povećao prednost na 30 stotinki, ali u drugom dijelu staze, Zubčić je usporio, te je u cilj ušao u vremenu 2:15.86, što ga je u tom trenutku svrstalo na treće mjesto.

Bio je Zubčić ljutit na sebe, posebno jer je u prvom dijelu staze bio puno brži i precizniji nego u njezinom drugom dijelu.

Kako su dolazili bolje plasirani skijaši, tako je Zubčić padao u poretku, a kako je do ove utrke najbolji Zubčićev rezultat u Söldenu bilo je 12. mjesto, znači da je nedjeljnim plasmanom ponovio taj uspjeh.

Pobjedu je odnio Norvežanin Lucas Braathen, koji je nakon prvog laufa bio peti. Švicarac Gino Caviezel na kraju je bio treći, dok se na drugo mjesto smjestio još jedan Švicarac, Marco Odermatt.

Norvežaninu je ovo prva pobjeda u karijeri.