Sprema se spektakl

Filip Hrgović prozvao najbolje boksače, a odgovor nije dugo trebao čekati; javio mu se neporaženi borac koji već ima i datum borbe

10.11.2020 u 10:56

Bionic
Reading

Filip Hrgović prozvao je ponajbolje svjetske boksače da se okušaju u borbi s njim, a dvojica su već spremna za nju

Najbolji hrvatski boksač u teškoj kategoriji Filip Hrgović je proteklog vikenda u Miamiju pobijedio 39-godišnjeg Amerikanca Rydella Bookera i tako stigao do svoje 12. profesionalne pobjede. Po povratku u Zagreb je najavio mogućnost da se ove godine još jednom bori, ali i dodao da pravi iskorak i boljeg izazivača očekuje u veljači ili ožujku.

'Plan je da do kraja godine imam još jednu borbu, a to bi trebalo biti 19. prosinca u Zagrebu. Još ništa nije sigurno, a odluka bi trebala biti donesena u sljedećih sedam do deset dana. To će vjerojatno biti priredba bez publike, pa bi se mogla održati u nekom manjem prostoru gdje je potreban samo ring i kamere', rekao je Hrgović.

El Animal, kako zovu našeg boksača, je odmah nakon pobjede nad Bookerom prozvao borce koji se žele boriti protiv njega da potpišu ugovor. Među prozvanima su neki od najboljih na svijetu poput Joea Joycea, Derecka Chisoru, Dilliana Whytea, Michaela Huntera, Aleksandera Povetkina i Zhanga Zhileija.

Hrgoviću se najprije obratio Hunter koji se našalio s time da su iz snimke izbrisali njegovo ime jer ako se njegovo ime izgovori tri puta dolazi 'babaroga', a nakon njega poruku našem borcu poslao je i kineski borac. Bivši srebrni olimpijac iz Pekinga koji je u 22. meča upisao 22 pobjede rekao je kako je spreman za okršaj s Hrgovićem.

'Mislim da sam na nekih 60 posto onoga na čemu sam bio tijekom trening kampa. Pandemija je utjecala na sve nas, ali mislim da ću odraditi dobar posao kad mi se pruži prilika za ulazak u ring', rekao je Zhang za Boxing Scene i dodao kako bi to moglo biti u veljači, pa se osvrnuo na Hrgovićevu prozivku:

'Dovedite mi ga! Zašto ne Hrgović, idemo to odraditi', poručio je samouvjereni Zhang.